Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen mahalleler arası futbol turnuvası başladı

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen mahalleler arası futbol turnuvası başladı
Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen mahalleler arası futbol turnuvası, Gümüşdere Ihlamur Vadisi Halı Saha Tesislerinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın başlama vuruşuyla start aldı.

Mahallelerin sosyalleşmesine ve kaynaşmasına vesile olmak için eski bir geleneğin tekrar canlandırıldığı mahaller arası futbol turnuvasının ilk maçı Güçlükaya Mahallesi ile Adnan Menderes Mahallesi arasında oynanan maçla başladı. İlk defa bu sene düzenlenen turnuvanın ilk maçında Adnan Menderes Mahallesi maçı, 4- 3 kazandı.

TEKNİK DİREKTÖRLER MAHALLE ESNAFINDAN

"Topu patlatan parasını öder, anne - baba çağırdığında maç biter" gibi 90'lı yılların maç kurallarının yeniden hatırlatıldığı maçı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, muhtarlar ve aileler birlikte izledi. Bir ay sürecek ve 51 mahalleden 8 -15 yaş arası çocukların katılacağı turnuva, eleme usulü ilerleyecek. 6'şar kişilik takımlar mahalleler arası tatlı rekabeti sahaya taşırken, yenen de yenilen de gazozla serinleyecek. 20'şer dakikalık iki devre halinde oynanan maçların teknik direktörlüklerini ise mahalle esnafları gönüllü yapıyor.

GAZOZLAR BİZDEN

Nostaljik bir geleneği tekrar canlandırdıklarını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Eskiden mahalle aralarında, sokakta, boş arazide, tarlada mahalleler arası maçlar yapılır, yenilen yenene bir şey alırdı. Biz bugün o geleneği tekrar yaşatıyor, mahalleler arası arkadaşlığı, dostluğu yeniden hatırlatıyoruz. Bu sayede mahalle bilincinin gelişmesine, aidiyet duygusunun, komşuluk ilişkilerinin yeniden güçlenmesine katkı sunuyoruz. Bu maçlarda tüm gazozlar bizden... Muhtarlık merkezlerinde oluşturulan takımlar turnuva boyunca mücadele edecek. Tüm mahallelerimize başarılar diliyorum. Kazanan hangi takım olursa olsun aslında dostluk, kardeşlik, centilmenlik, arkadaşlık kazanacak." ifadelerini kullandı.

Maç sonunda Başkan Ak, her iki takım oyuncularını ve teknik direktörlerini turnuvaya katıldıkları için madalya ile ödüllendirdi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen turnuvanın heyecanlı ve soluk soluğa geçen ilk maçı birlikte içilen gazozla ve toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.