Başkan Mesut Akgül ve Murat Köse Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu

Başkan Mesut Akgül ve Murat Köse Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu
Başkan Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Ali Demir ve AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ankara’nın ilk millet bahçesi olan Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu.

Toplamda 1 milyon 980 bin metrekarelik alana sahip Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nin 2 yüz 50 bin metrekarelik birinci etabının bitkisel peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek son talimatları veren Akgül, “10 yıllık süre zarfında ‘Yüz Akı’ diye adlandırdığımız yatırımları ilçemize kazandırdık. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran öncesinde önemle vurgu yaptığı Millet Bahçesi projesi için kolları ilk sıvayan belediyelerden biri olduk” dedi.

11 proje ve 169 park açılacak

13 Şubat Çarşamba günü saat 15.00’ da açılışı yapılacak Mamak Üreğil Millet Bahçesi ile birlikte Mamak’ta hayata geçirilen 10 yatırım ve 169 parkın da açılışı yapılacak. Akgül, “2009 yılında ilçemizin nüfusu 532 bin iken kişi başına düşen yeşil alan miktarı 6,56 idi. Yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşın tercihi haline gelen ilçemizin nüfusu 2018 yılında 650 bine ulaştı. Bununla beraber yaptığımız yeşil alan ve park çalışmalarıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarını da 8,89 metrekareye yükselttik. İlçemizde yeşil dokusunu arttırarak ve halkın nefes alabileceği ortamlar oluşturmaya gayret ettik. Yalnızca Millet Bahçemiz değil, ilçemizde 1 milyon 282 bin 409 metrekarelik alanı kapsayan toplamda 169 yeni parkı da Mamak’a kazandırdık. Ayrıca gökbilim merkezimiz, aile merkezlerimiz, tarihi mahalle camilerimiz ve sosyal donatı alanlarının da açılışını Mamak Üreğil Millet Bahçemiz ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek. Toplu açılış törenimize tüm Ankaralı vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Ankaramıza hayırlı olsun

Millet Bahçesi’nin yeşili ve bol oksijeniyle Ankara’ya yeni bir renk katacağını kaydeden AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Köse de, “Mamak Belediyemizin ilçemize kazandırdığı Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nin ve diğer yatırımların şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kültürü, geleneği ve şehrin bitki örtüsünü yansıtacak

Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nin birinci etabı içerisinde, vatandaşların ihtiyaç duyduğu sosyal alanların yanı sıra toplam 31 bin 511 metrekare büyüklüğünde iki gölet ve belli aralıklarla konumlandırılmış iskeleler bulunuyor.Çocukların tarımsal ürünler yetiştirebileceği ekoloji okulu, yürüyüş yolları, vatandaşların piknik yapıp, kafelerde oturabileceği alanlar, oyun alanları, kır kahveleri doğal dokuya uygun bir şekilde yerini almış durumda.Dev proje kapsamında, 241 meyve ağacı, 1148 endemik bitki, 1049 yapraklı ağaç, 3412 çalı grubu, 1211 ibreli ağaç ve 21 bin 732 yer örtücü bitki hayat buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.