Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten Suriyeli ve Iraklı mülteci ailelere ziyaret

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten Suriyeli ve Iraklı mülteci ailelere ziyaret
Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan mülteciler konusunda da önemli çalışmalara imza atıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyeli ve Iraklı mülteci aileleri yalnız bırakmıyor.

Kahramankazan Belediyesi, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan mülteciler konusunda da önemli çalışmalara imza atıyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk öncülüğündeki belediye ekipleri, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyeli ve Iraklı mülteci aileleri evlerinde ziyaret ediyor.

Çocukların mutluluğu

Burada mültecilerin sorunlarını dinleyen Ertürk, onlarla sohbet ediyor. Ertürk ziyaretleri sırasında ihtiyacı olan mülteci ailelere gıda, ısınma ve diğer konularda yardımcı oluyor. Ertürk, ayrıca ziyaret ettiği evlerde mülteci çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye ediyor. Oyuncaklarını alan çocukların mutlulukları duygusal anların yaşanmasına neden oluyor.

Dünyaya örnek çalışma

Kahramankazan’ın, 81 ilden göç eden insanların yaşadığı bir barış ve refah kenti olduğunu ifade eden Başkan Ertürk, ilçelerinde son dönemde ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Suriyeli ve Iraklı mültecilerin de göç ettiğini belirtti. Kahramankazan’da farklı kültürlerin bir arada barış içinde nasıl yaşayabildiğini dünyaya gösterdiklerini vurgulayan Ertürk, şöyle konuştu:“İlçemizde mültecilere yönelik yaptığımız çalışmalar yerel yönetimler alanında dünyaya örnek teşkil edecek boyutta. Onların topluma adaptasyonlarının sağlanması adına birçok çalışma yürütüyoruz. Ayrıca, Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizin eğitim, barınma, sağlık gibi konularda yaşadığı sıkıntıları elimizden geldiği kadarıyla gideriyoruz. İlçemizde bine yakın mülteci bulunuyor. Biz onları mülteci olarak değil, kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yolda, ecdadımıza yakışır boyutta onlar için elimizden geleni yapıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.