Mamak'ın uzaya açılan kapısı olan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerini ağırladı

Mamak'ın uzaya açılan kapısı olan Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerini ağırladı
Merkezde bulunan 10 boyutlu simülatör ve sanal gerçeklik uygulamalarını deneyen üyeler, uzayı keşfetme fırsatı yakaladı. Uzaya dair tüm ekipmanlarla hem öğreten hem de eğlendiren bir konsepte sahip olan bilim merkezi, heyetten tam not aldı.

Evrenin derinliklerini keşfettiler

Uzay hakkında detaylı bilgilerin verildiği ziyarette, ilk olarak güneş sistemi anlatıldı. Astronotların kıyafetlerinden kullandıkları aletlere, topraksız tarımdan uzay madenciliğine, gök cisimlerinden uzay araçlarınakadar birçok konuda bilgilendirilen meclis üyeleri, 10 boyutlu simülatörlerde ise heyecan dolu anlar yaşadı. Planetaryum katında ise evreni derinliklerini keşfetme fırsatı bulanAnkara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleriuzay hakkında merak edilen birçok sorunun cevabını Ali Kuşçu Gökbilim Merkezinde bulma şansı yakaladı.

Mamak’tan uzaya gidiyorlar

Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi’nin, vatandaşlarıuzaya bağlayan bir köprü görevi gördüğünü ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Farklı disiplinleri tek çatı altında birleştiren bu özel yapı, herkese hitap ediyor. Hem uzay meraklılarının sorularını cevaplıyor hem de yerinde inceleme fırsatı sunuyor. Mamak’ta yaşayan insanlar hep başka yerlere giderlerdi. Şimdi ise Mamak’tan uzaya gidiyorlar” dedi.Astronomi ve uzay meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşatan, Planetaryum kulenin en üst katında yer alan kubbe perde de film oynatma özelliğine ek olarak NASA ve dünyada yer alan gerçek zamanlı teleskoplara canlı olarak bağlanabilen bir sistem bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.