Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, ilk sergisi, Aptulika’nın “Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, ilk sergisi, Aptulika’nın “Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor
Ankara’nın kültür sanat hayatına yeni bir soluk getiren ve Çankaya Belediyesi tarafından Eylül ayının ortasında açılışı yapılan Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, ilk sergisi, Aptulika’nın “Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi’nin Ankara’nın kültür sanat hayatına yeni bir soluk getirmek için Yıldızevler Mahallesi’nde hizmete açtığı Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde açılan ve merkezde açılan ilk sergi olma özelliğini taşıyan Aptulika’nın “Sait Faik’ten Kafka’ya Karikatür Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Okuduğu edebiyatçıların kendi dünyaları ve çevreleriyle ilişkilerini çizgilerle yorumlayan kitapların yazarını ya da kendisinde bıraktığı izleri çizgilere döken Aptulika, ilkini İstanbul’da açtığı serginin ikincisini Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde açmanın onurunu yaşadığını belirtti.

Türkiye’deki rock müziğin yaygınlaşmasında öncü isimlerden biri olan Aptulika, eskiden beri dinlediği rock gruplarını çizerek başladığı karikatürlerine mizahi çizim hazinesi dediği edebiyatçıların karikatür portrelerini de ekledi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli dergilerde çizim yapan Aptulika, rock tarihinin unutulmaz grup ve solistlerinin portreleriyle tanındı. Politik karikatürden renkli illüstrasyonlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan çalışmalarında izleyici ile ilk defa buluşan 150 eser yer alıyor.

Sanatseverleri yer yer gülümseten ve kimi zaman düşündüren sergi Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde 24 Kasım’a dek görülebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.