Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, “Boşluk” sergisi 20 günde 9 bine yakın sanatseveri konuk etti

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, “Boşluk” sergisi 20 günde 9 bine yakın sanatseveri konuk etti
Albert Camus’un “Boşlukla beraber, tam güç” sözünden esinlenerek 27 sanatçı tarafından hazırlanan eserler 26 Ekim’e kadar görülebilecek.

Başkentin sanat hayatına yön veren Çankaya Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açtığı “Boşluk/Void” sergisinde 20 günde 8 bin 866 sanatseveri konuk etti.

ÇSM, Albert Camus’un “Boşlukla beraber, tam güç” sözünden esinlenerek bir araya gelen 27 sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Dilek Karaaziz yapıyor. Sergi hakkında bilgi veren Karaaziz sergiyi şöyle tanımlıyor: Yaşanan coğrafya ve dönemle bir yüzleşme denemesi izlenimi veren geçmiş ve şimdiki zamanın kesiştiği bir boşlukta durma imajı yaratıyor. Sergide çağa tanıklığın, özellikle son yıllarda gittikçe daralan bir kısa alanda özgürlüklerin izini sürdüğümüzü gösterebileceğimiz bir mekan yaratma özlemi umudu yer alıyor.

İzleyiciyi disiplinler arası bir yolculuğa çıkaran “Boşluk/Void” sergisinde Türkiye’nin yanı sıra Avusturya ve Kıbrıslı sanatçılar da eserleri ile katılıyor. Sergide sanatseverler; sesin söze, sözün renklere, renklerin boşluğa, boşluğun mekana, mekanın ise doluluk veboşlukarasındaki asılı köprüye açıldığı kapıları keşfediyor. Sergi 26 Ekim’e kadar görülebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.