BAŞKAN TUNA BM MÜLTECİLER YÜKSEK KOMİSERLİĞİ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ KATHARINA LUMPP'U MAKAMINDA KABUL ETTİ

BAŞKAN TUNA BM MÜLTECİLER YÜKSEK KOMİSERLİĞİ TÜRKİYE TEMSİLCİSİ KATHARINA LUMPP'U MAKAMINDA KABUL ETTİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp ziyaret etti.

BMMYK Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp, Başkent’in Büyükşehir Belediye Başkanı ile tanışmaktan onur duyduğunu belirterek, Ankara'da mülteciler ile ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve bu çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Ankara'da çok sayıda mültecinin yaşadığına da dikkat çeken Lumpp, mültecilerin kendi ayakları üzerinde durabilmesinin önemli koşullarından birinin de yerel yönetimlerle yapılacak işbirliği olduğunu ifade etti.

BAŞKAN TUNA’YA TEŞEKKÜR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile mültecilerle ilgili ortak yürüttüğü projeler olduğunu kaydeden Lummp, Başkan Tuna’ya desteklerinden ötürü teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Mültecilerin çeşitli iş imkanlarına sahip olması, mesleki deneyim olanaklarına ulaşabilmelerine büyük önem veriyoruz. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yürütüyoruz. Bu proje kapsamında mültecilere yönelik çok kapsamlı bir “Mesleki Eğitim Merkezi” açılacak. Bu merkezde mültecilerin meslek sahibi olmalarının yolu açılacak. Bu merkezin dünyanın en iyi uygulamaları arasına gireceğine inanıyorum. Bu projenin diğer kentlere de emsal olacağını düşünüyorum."

“ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da Başkent’te yaşayan mültecilerin topluma uyum sağlamaları için üzerlerine düşen ne varsa yerine getirdiklerini ifade ederek, Lumpp’a ve uluslararası topluma şu önemli mesajları verdi:

“Bu yılın sonuna doğru açılacak olan Mesleki Eğitim Merkezi’nde mülteci durumdaki kardeşlerimiz hem Türkçe öğrenecekler ki bu dersleri belediye olarak uzun zamandır veriyoruz. Hem de yeteneklerine göre bir dalda meslek sahibi olacaklar. Bu sorumluluk sadece Türkiye’ye ait değildir olmamalı da. Bizim de sizden istediğimiz Türkiye Cumhuriyetinin devletiyle, vatandaşıyla hep birlikle, mültecilere nasıl sahip çıktığını diğer ülkelerin yetkililerini de anlatmanız, onların da bu sorumluluğu hissetmeleri ve ellerini taşın altına sokmalarını sağlamanızdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.