Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan sanayi esnafıyla bir araya geldi

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan sanayi esnafıyla bir araya geldi
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın göreve geldiği günden bu yana büyük bir gayretle üzerinde durduğu Sincan Sanayi Sitesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Başkan Tuna yanıcı ve yakıcı maddelerin bir arada bulunmasından dolayı tehlike altında bulunan Sincan Sanayisine alternatif alan oluşturmak için kolları sıvamış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteği ile yeni sanayi sitesi alanı belirlenmişti.

ÖNCELİK SİNCAN SANAYİ ESNAFININ

Kurumlar arasında işbirliğiyle yakaladığı uyumu örnek projelerle taçlandıran Başkan Tuna Polatlar mahallesinde bulunan Yeni Küçük Sanayi Sitesi için 1 milyon metre karelik arazinin tapularının teslim alındığını söyledi. Başkan Tuna “Şu anki mevcut sanayimizde yanıcı ve yakıcı maddeler iç içe ve Allah göstermesin her hangi bir kazada her şey kül olabilir. Esnafımızın ekmek kapısının yok olmaması için daha modern ve güvenli bir Sanayi için çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi. Çalışmaların ilk günden bu yana istişare ile devam ettiğini belirten Başkan Tuna “Esas amacımız en uygun şartlarda araziyi temin etmek ve en ekonomik koşullarda esnafımızın hizmetine vermektir. Buradan herhangi bir rant söz konusu değildir. Tüm uğraş ve çabamız esnafımız içindir” dedi. Yeni Küçük Sanayi Sitesinde spor kompleksleri ve sosyal tesisler de yer alacak.

SORULAR YANITLANDI

Bu çerçevede Sincan sanayi esnafıyla bir araya gelen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna esnafın sorularını yanıtladı. Rüstem Altunbaş Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda merak edilenleri yanıtlayan Başkan Tuna Küçük Sanayi Sitesinin imar planlarının yapıldığını ifade etti. Başkan Tuna “Sizlerle istişare ederek imar planını hazırladık. Dükkan tipine göre belirlenen projeyle sizlere daha güvenilir ve nezih bir iş ortamı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

“Bizim işimiz sizlerin işini kolaylaştırmak” diyen Başkan Tuna, Yenikent-Temelli Bulvarı çalışmasından da bahsetti. Başkan Tuna “Sanayinin en önemli aracı ulaşımdır. Ulaşım olmayınca birçok şey noksan kalır. Bizler yeni küçük sanayi sitesini taşıyacağımız yerde bunları da düşündük. Geçtiğimiz aylarda Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katkılarıyla temeli atılan Yenikent- Temelli bulvarı ile sizlerin ulaşım probleminiz olmayacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.