Kesikköprü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde yaz kampına katılan çocuklar unutamayacakları bir tatil yaşıyorlar

Kesikköprü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde yaz kampına katılan çocuklar unutamayacakları bir tatil yaşıyorlar
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KESİKKÖPRÜ’DE BULUNANYAZ KAMPINA KATILAN ÇOCUKLAR, 1 HAFTA BOYUNCAUNUTAMAYACAKLARI BİR TATİL YAŞIYOR..

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bala Kesikköprü Baraj Gölü'nün kıyısında bulunan ve her türlü aktivitenin yer aldığı yaz kampında başarılı öğrenciler, 1 hafta boyunca unutamayacakları bir tatil yaşıyor.

Kesikköprü Baraj Gölü'ne 100 metre mesafede yer alan ve toplam 62 dönümlük alan üzerinde kurulu olan kamp, göl manzarasının güzelliğiyle de biliniyor.

Her hafta 200-300 arasında öğrenciyi ağırlayan Kesikköprü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde, 11-17 yaş grubundan, derslerinde başarılı olan öğrenciler, Haziran-Eylül döneminde, yemek, konaklama, ulaşım, eğitim, ilkyardım gibi hizmetler ile tüm aktivitelerden tamamen ücretsiz yararlanabiliyor.

2015 yılından itibaren faaliyette olan, 300 kişilik kampta, içinde tv, klima, banyo, tuvalet, 2 oda 1 salon gibi her türlü konfora sahip 92 bungalow yer alıyor ve konuklara, sinema salonu, langırt, masa tenisi, bilardo, bilgisayar odası, kafeterya, mescit gibi imkanlar sunuluyor.

-ÇOCUKLAR, GÜNE SPORLA BAŞLIYOR

Özellikle çocuklar için düzenlenen çok sayıda etkinlikle öne çıkan kampta, deneyimli eğitmenler gözetiminde çocuklar güne sabah sporuyla başlıyor.

Çocuklar öğle saatlerine kadar, başta periyodik bakımlardan geçirilen yarı olimpik yüzme havuzunda yüzüp, futbol, tenis, voleybol ve basketbol gibi sporları yapıyor. Diyetisyen gözetiminde hazırlanan öğle yemeğini yiyen çocuklar, daha sonra da 20’şer kişilik gruplarla, tiyatro, animasyon, değerler eğitimi, el sanatları, müzik, halk oyunları, işaret dili, oryantring, skeç, drama ve slayt çalışmalarına katılarak, sosyal beceriler elde ediyor. Öğrenciler, açık oyun alanlarında da dart ve satranç gibi refleks ve zihin geliştirici oyunlarla zamanlarını değerlendiriyor.

Oksijeni bol kampta öğrenciler yeni eğitim maratonu öncesinde enerji toplarken, deneyimli eğitmenler eşliğinde de göl kenarında tabiat gezilerine çıkıyor, mesire alanlarında piknik yapıyor.

-İLKYARDIM EKİBİ, CANKURTARAN VE AMBULANS 24 SAAT HAZIR

Öğrencilerin tek başına kamp dışına çıkmasına ve baraj gölüne girmelerine kesinlikle izin verilmezken, kamp çevresi de çok sayıda güvenlik görevlisiyle, sıkı şekilde kontrol ediliyor

Kampta öğrencilerin yaşayabilecekleri sağlık sorunlarına karşı 2 hemşireden oluşan ilk yardım ekibi, ambulans ve 10 kişilik cankurtaran ekibi, 24 saat kampta hazır bekletiliyor.

Kampta ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Grubu’ndan 1 itfaiye aracı ile ekibi de her an göreve hazır tutuluyor, kamp alanı da zararlı böceklere karşı sık sık ilaçlanıyor.

-“HEP EĞLENDİRİYOR, HEM ÖĞRETİYORUZ"

Kampta görev yapan eğitmenler, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:

Meryem Ortakçı (23) Eğitmen: Öğrencilerimizle, 1 hafta boyunca hiç boş durmadan sokak oyunları ve salon oyunlarıyla, sürekli etkinlik yapıyoruz. Konuklarımızı grup grup havuza alıyoruz. Yüzme bilmeyenler öğreniyor. Gün boyu alanda çocuklara etkinlikler yaptırıyoruz. Geceleri de kamp ateşi yakıyoruz. Tiyatrolar, eğlenceler, oyunlarla, konuklarımıza unutamayacakları bir tatil yaşatarak uğurluyoruz.

Engin Çıtak (24) Eğitmen: Kampımıza gelen gençlerin, çeşitli oyunlar ve etkinliklerle, güzel vakitler geçirmelerine çalışıyoruz. Halk oyunları, tiyatro, el sanatları, müzik gibi etkinliklerle hem eğlenmelerine hem de bir şeyler öğrenmelerine katkı sağlıyoruz. Canlı müzik ya da koro eşliğinde misafirlerimize müzik ziyafeti de çekiyoruz. Ayrıca çeşitli oyunlarla, gençlerimizin ve diğer kampçılarımızın güzel zaman yaşamalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin mutluluğu, bütün yorgunluğumuzu üzerimizden alıyor. Böyle bir imkanı sağladığı için Başkanımız Melih Gökçek ve ekibine teşekkür ediyoruz.

-ÖĞRENCİLER KAMPI ÇOK SEVİYOR

Kampta yeni arkadaşlar edinen ve sosyal yönden güçlenen çocuklar ise bir taraftan kampın bitecek olmasına üzülürken, diğer taraftan kısa süreli de olsa ayrıldıkları aileleri ile anılarını paylaşmak için sabırsızlanıyorlar. Öğrenciler, kampla ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

Yusuf Özmen (15) : Polatlı'dan geldim. Kamp çok güzel, havuz, sokak oyunları, futbol ilgimi çekiyor.

Lütfi Güvercin (11) : Pursaklar'dan kampa katıldım. Sokak oyunları, matrak, havuz ve futbol oynuyorum. Serbest zamanlarda futbol, masa tenisi ve langırtı seviyorum. Kampı çok beğendim, çok eğlenceli bir yer.

Abdullah Faruk Öz (10) : Top oynamayı ve yüzmeyi çok seviyorum. Kamptan çok mutlu ayrılacağım.

Furkan Batur (14) : Hasanoğlan'dan geldim. Kampta çeşitli oyunlarla eğleniyorum, yeni arkadaşlar edindim. Çok mutluyum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.