Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Hobi Kursları’nda kursiyerlikten öğretmenliğe

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Hobi Kursları’nda kursiyerlikten öğretmenliğe
Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Hobi Kursları’nda (YENİMEK) Dekoratif Ahşap Süsleme eğitimi alan Gözen Eriklioğlu’nun azmi ve başarısı göz doldurdu.

Ev hanımı olan Eriklioğlu’nun yaşamı, Varlık Mahallesi’nde kayıt olduğu kurs ile değişti.

Israrla yazılmış olduğu kurs, iş kapısı açtı

2013 yılında boş vaktini değerlendirmek için arkadaşlarının ve ailesinin ısrarı ile YENİMEK’e kayıt olan Eriklioğlu’na yazılmış olduğu kurs, iş kapısı açtı.

4 yıl boyunca eğitim gördüğü Dekoratif Ahşap Süsleme Kursu’nda başarılı performansıyla dikkat çeken Eriklioğlu, önce çıraklık sonra da ustalık sertifikasını alarak, YENİMEK’in Beştepeler Kurs Merkezi’nde öğretmen olarak işe başladı.

“Arkadaşım beni kolumdan tutup kursa götürdü”

YENİMEK kurs öğretmenlerinin kendisini yönlendirdiğini ve bu sayede öğretmenlik yolunda azimle ilerlediğini belirten Eriklioğlu, “Ben Yenimahalle’de oturuyorum. Yenimahalle Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren YENİMEK’i etrafımdan çok duymuştum. Ancak kurslara yazılmak gibi bir düşüncem yoktu. Evde sıkılıyordum, ailem ve arkadaşlarım da boş vaktimi değerlendirmem için YENİMEK’e yazılmam konusunda çok ısrar ediyorlardı. Hatta kursa kayıt olma hikâyem de bir arkadaşımın beni kolumdan tutup götürmesiyle başladı” dedi.

“Fırçayı elime aldıktan sonra bırakamadım”

Eriklioğlu, derslere katılmaya başladıktan sonra ahşap boyama ve süslemeye elinin çok yatkın olduğunu fark ettiğini de dile getirdi. Eriklioğlu, “Kursa kaydımın ardından eğitim almaya başladım ve fark ettim ki elim bu işe çok yatkın ve ben bu konuda gerçekten çok yetenekliyim. Ahşap süsleme kapsamlı bir bölüm ve her gün yeni bir şey öğreniyorsunuz. Fırçayı elime aldıktan sonra bırakamadım. 4 yıl boyunca kurslara gittim. Ahşap biraz masraflı bir iş, bu yüzden çevremden “boşuna masraf ediyorsun” diyenler oldu. Bugün geldiğim noktanın onlara çok güzel bir cevap olduğunu düşünüyorum. Bugün kursiyer olduğum bölümde öğretmen olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yolda bizlere bu kursları açan ve bu sayede kendimizi keşfetmemize katkı sağlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

“Meslek kurslarının insan psikolojisine iyi geliyor”

Meslek kurslarının insan psikolojisine iyi geldiğini de vurgulayan Gözen Hanım, “Ev hanımlarına bu tarz kurslara yazılmalarını tavsiye ediyorum. Evde boş vakit geçirmektense bir meslek öğrenmenin insan psikolojine iyi geldiğini düşünüyorum. Gerçekten rahatlıyorsunuz, bir şeylerle meşgul oluyorsunuz, üretiyorsunuz. Aynı zamanda ürettiklerinizi satarak aile bütçenize katkı da sağlıyorsunuz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.