AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye Ciritoğlu'ndan Kahramankazan'a anlamlı ziyaret

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye Ciritoğlu'ndan Kahramankazan'a anlamlı ziyaret
AK Parti Çorum Milletvekili Ciritoğlu, FETÖ darbe girişimi sırasında 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'ı ziyaret etti.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, çiçekle karşıladığı Ciritoğlu ile birlikte, Kahramankazan’da direnişin sembol ailelerinden olan Güder ailesini de ziyaret etti.

FETÖ darbe girişiminin engellenmesi sırasında verdiği destansı mücadele sonrasında, TBMM tarafından "kahraman" unvanına layık görülen Kahramankazan'a anlamlı bir ziyaret daha gerçekleşti. AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye Ciritoğlu, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü makamında ziyaret etti. Başkan Ertürk, Ciritoğlu’na Kahramankazanlıların 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdiği mücadele sırasında neler yaptıklarını anlattı. Ertürk, daha sonra misafirine Kahramankazanlı 15 Temmuz şehitleri ve terörle mücadele sırasında şehit olan Kahramankazanlı güvenlik görevlilerinin anısının yaşatıldığı Şehitler Köşesi'ni gezdirdi.

En önde yer aldılar

Ertürk ve Ciritoğlu daha sonra, Kahramankazan’da direnişin sembol ailelerinden olan Güder ailesin taziye ziyaretinde bulundu. Nüfusu 51.800 olan Kahramankazan’da tarihe altın harflerle geçen bu destansı direnişte verilen mücadele Güder ailesi ön plana çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşları sokağa inmesi yönündeki çağrısı üzerine harekete geçen Güder ailesi de 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı önüne giden 8 bin Kahramankazanlı arasında en önlerde yer aldı. Darbeci hainlerin açtığı ateş sonucu oğlu Mertcan ve eşi Türkan’ı korumaya çalışan baba Ümit Güder şehadet mertebesine ulaşan 9 Kahramankazanlıdan biri oldu. Eşini gözlerinin önünde kaybeden Türkan Güder ve oğlu Mertcan Güder ise yaralanarak gazi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.