Sincan’ın yükselen değerlerinden biri olan Sincan Hanımlar Konaklarına ilgi her geçen gün artıyor

Sincan’ın yükselen değerlerinden biri olan Sincan Hanımlar Konaklarına ilgi her geçen gün artıyor
Sosyal belediyecilik anlayışı ile yürüttüğü çalışmalara devam eden Sincan Belediyesi, Hanımlar Konakları ile kadınların güvenli ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlıyor.

Sincan Belediyesi’nin hanımlar için hizmete sunduğu Hanımlar Konakları dolup taşıyor. Sincan’daki hanımların yanı sıra ilçe dışındaki hanımların da dikkatini çeken Konaklar hem seminerleri hem toplantıları hem de sıcak ortamı ile takdir topluyor. Sincan’ın dört bir yanını donatan Konakların sayısı da her geçen gün artıyor. Atatürk, Osmanlı, 29 Ekim, Selçuklu, Gazi Osman Paşa, Törekent, Ulubatlı Hasan, Malazgirt ve Fatih mahallelerinde bulunan ve sayısı 12’yi bulan Konaklar hanımların hizmetine sunuluyor.

Birçok Konağın yeşil alan içinde olması özellikle çocuklu anneleri cezbediyor. Böylece hanımlar hem çocuklarını takip ediyor hem de sohbet edip güzel zaman geçirebiliyor. Her şeyin ücretsiz olarak sunulduğu Sincan Hanımlar Konaklarında kadınlar kendi evlerindeki rahatlığı ve huzuru yakalamanın mutluluğunu yaşıyor. Okuma yazma kursu, eğitim seminerleri, kişisel gelişim konferansları gibi birçok etkinliğin gerçekleştiği Konaklarda hanımlar kendilerini geliştirme imkânı buluyor.

SİNCANLI KADINLAR MEMNUN

Günün büyük çoğunluğunu Sincan Hanımlar Konaklarında geçirdiğini söyleyen Ev Hanımı Hanife Aytaç konaklardan oldukça memnun. Aytaç “Eskiden komşu gezmesi, pazar alışverişiyle sınırlı olan sosyal hayatımız bu konaklar sayesinde değişti. Artık neredeyse her gün Sincan Hanımlar Konağındayım. Burada hem komşularımla zaman geçirebiliyorum hem de katıldığım seminer ve konferanslarla kendimi geliştirebiliyorum. Yaptığı hizmetlerde biz kadınları unutmayan Sincan Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Burası bizim ikinci evimiz” diyen Nermin Kavak ise çocuğuyla beraber kaliteli zaman geçirdiğini ifade etti. Kavak “ Çocuğumu da yanım alarak birçok aktiviteye katılabiliyorum. Çocuğum parkta oyun oynarken ben de burada kitap okuyor, arkadaşlarımla sohbet edebiliyorum” diye konuştu.

SİNCANLI KADINLARA DESTEK

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna hanımların konaklara duyduğu ilgiden oldukça memnun. Başkan Tuna “ Sincan Belediyesi olarak hanımlara her alanda pozitif ayrımcılık sağladık. Ev hanımlarını üretim sürecine dâhil edip onlarında ev ekonomilerine katkı sağlamaları için üreten hanımlar pazarını hizmete sunduk. Bununla da yetinmek istemedik pazar servislerimiz ile hanımlarımızın pazar yükünü hafiflettik. Hanımlar Konağımız ile de hanım kardeşlerimizin sosyal yaşamına katkı sağladık. Birçok kardeşimiz Sincan Hanımlar Konakları sayesinde evinden dışarı çıkabiliyor, çocuklarıyla komşularıyla gönül rahatlığıyla zaman geçirebiliyor. İnşallah imkânlarımız ölçüsünde Konaklarımızın sayısını artıracağız. Ulaşabileceğimiz herkese ulaşacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.