Kahramankazanlılar “adalet nöbetini” kesintisiz sürdürüyor

Kahramankazanlılar “adalet nöbetini” kesintisiz sürdürüyor
FETÖ darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Akıncı Üssü) kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan..

FETÖ darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Akıncı Üssü) kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlılar, Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin darbecilerin yargılandığı davanın görüldüğü Sincan Cezaevi önünde 1 Ağustos'ta başlattıkları “adalet nöbetini” kesintisiz sürdürüyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de davayı takip eden gazi ve şehit yakınlarına destek olurken, belediye tarafından cezaevi önünde bekleyen vatandaşlara çeşitli ikramlar yapılıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Kahramankazanlı 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları, Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda görülen Akıncı Üssü davası için 1 Ağustos'ta başlattıkları adalet nöbetine devam ediyor. Kahramankazan Belediyesi'ne ait otobüslerle hergün Sincan Cezaevi'ne getirilen Kahramankazanlılar, burada duruşma salonuna getirildikleri sırada darbeci hainlere tepki gösteriyor. Kahramankazanlılar, darbeci hainlere "vatan hainleri", "katil FETÖ", "vatan haini FETÖ" ve "hesap vereceksiniz" sözleriyle tepkilerini dile getiriyor.

Kahramanlık bilinciyle takip ediyoruz

Başkan Ertürk, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinin sembolü haline gelen Kahramankazanlılar olarak, duruşmanın başladığı 1 Ağustos'tan bu yana aralıksız olarak Sincan Cezaevi önünde olduklarını söyledi. Ertürk, şöyle konuştu: "Kahramankazan halkı olarak 9 şehit 92 gazimizin ve Türkiye’deki 250 şehidimiz, 2193 gazimiz için davaların takipçisiyiz. Türk Milleti'nin 15 Temmuz'da gösterdiği destansı direşin simgesi olarak ilçemize kahraman unvanı verildi. 81 il, 957 ilçe adına ilçemize verilen bu unvanın getirdiği sorumluluğun bilinci içerisinde davayı takip ediyoruz. Yüce milletimiz, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimini, önce Allah'ın sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan inancı ve onun ateşlediği işaret fişeğini takip etmesi sayesinde önlemiştir. Bağımsız Türk yargısının, bu vatan hanilerine karşı en ağır cezayı vereceğine olan inancımız tamdır.”

İkramlar sürüyor

Kahramankazan Belediyesi’nce cezaevi girişine kurulan çadır ve stantlarda da duruşmayı takip eden vatandaşlara ve kamu görevlilerine çeşitli ikramlarda bulunulmaya devam ediliyor. Kahramankazanlıların darbeci hainlere karşı verdiği destansı mücadele ile ve Kahramankazanlı şehit ve gazilerin yaşam öykülerini anlatan dergi ve kitaplar da vatandaşlara dağıtılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.