Mamak'ta merdivenler ve kaldırımlar kentin ruhunu ve kimliğini yansıtacak şekilde rengarenk boyanıyor

Mamak'ta merdivenler ve kaldırımlar kentin ruhunu ve kimliğini yansıtacak şekilde rengarenk boyanıyor
Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında 10 bin metre kare kaldırım boyanırken, 7 mahallede 14 merdiven dekore edildi.

Mamak Belediyesi kentsel tasarım kapsamında merdivenleri ve mahalle kaldırımlarını rengarenk boyayarak, sokaklara görsel bir canlılık kattı.

Küçük dokunuşlar büyük etkiler yaratabiliyor

Mamak’ı modern bir kent haline getirmek için geceli gündüzlü çalıştıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İyi bir planlamayla küçük dokunuşlar büyük etkiler yaratabiliyor. Dolayısıyla şehrimizi modern ve örnek bir şehir haline getiriyoruz. Coğrafi yapısı nedeniyle çok sayıda merdiven bulunan Mamak’ta yaptığımız çalışmayla hem merdivenleri yenilemiş oluyoruz hem de sokaklarımıza rengârenk bir görünüm katmış oluyoruz” dedi.

Sürücüler için uyarıcı oluyor

İlçeye ayrı bir renk katan boyama işlerinin mahalle aralarındaki kaldırımlara da uygulandığın altını çizen Akgül, ”Kırmızı ve yeşil renkte boyanan kaldırım taşları araç sürücüleri için uyarıcı olurken, cadde ve sokakların görünümüne canlılık getirmesinin yanında, temiz bir görüntü oluşturuyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.