Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, Başkent'in 10 farklı noktasında, “15 Temmuz Destanı” konulu fotoğraf sergileri açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce, Başkent'in 10 farklı noktasında, “15 Temmuz Destanı” konulu fotoğraf sergileri açıldı
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİN1. YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BAŞKENT’İN 10 FARKLI NOKTASINDA FOTOĞRAF SERGİLERİ DÜZENLEDİ ..

15 Temmuz hain darbe girişimin 1. yıldönümü nedeniyle düzenlenen sergilerinintoplu açılışını; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptı.

TCDD Yüksek Hızlı Tren Garı’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesinin üst düzey bürokratlarının yanı sıra Başkan Gökçek’in eşi Nevin Gökçek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışı öncesi konuşan Başkan Gökçek, 15 Temmuz’un sadece Ankara ve Türkiye için değil, tüm Dünya için önemli bir gün olduğunu belirterek, “O gün millet, istiklalini elden bırakmayacağını açık ve net bir şekilde ortaya koydu. FETÖ’cü hainlerin yapmış olduğu kalkışma, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine, milletimiz tarafından engellendi”dedi.

“ALLAH, BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEY YAŞATMASIN”

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin, yüzde 85 ile 90’ının Ankara’da yaşandığına dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara’da 12 farklı noktada milletin FETÖ’cülerle çarpışarak 147 şehit verdiğini ve dimdik ayakta durarak galip geldiğini anlattı. Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Sergiler açıyoruz, kutlamalar yapıyoruz. Ve milletimize diyoruz ki; ‘Biz bu zaferi kazandık. Allah, bir daha böyle bir şey yaşatmasın.’ Güzel sloganımız var. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Eğer unutursak ve bir an gaflet içinde olursak, bu FETÖ mikrobu, tekrar vücudumuzu sarmaya hazır.”

FETÖ’cülere acımamak gerektiğinin altını çizen Başkan Gökçek,“Bunlar için‘hapishanede olanların çocuğu var’diyorlar. 250 şehidin çoluğu çocuğu yok muydu? 2200 gazinin çoluğu çocuğu yok muydu? Bunlarda vijdan var mıydı? Kendi vatandaşlarına kıyan bu alçaklara acımak mümkün değil, uyanık olacağız. Unutturmayacağız. Ve Allahın izniyle de bu ülkenin başına bir şey gelmemesi için açtığımız bu tip sergilerle vatandaşlarımıza geçmişi hatırlatacağız. Her sene bunu yapacağız. En az 10 sene bu belanın kökünden defedilmesi için yeni bir neslin ortaya çıkması için hep birlikte mücadele edeceğiz”diye konuştu.

Başkan Gökçek, serginin açılışına destek olan Ulaştırma Bakanı Arslan’a da teşekkür ettiği konuşmasını Gar’da açılan serginin her yolcunun fotoğraflara bakarak yaşananları unutmamasına vesile olacağını düşündüğünü söyleyerek tamamladı.

-BAKAN ARSLAN: “81 İLDE VATANDAŞLAR MEYDANLARA İNDİ”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan da, böyle bir serginin düzenlenmesini sağlayan Başkan Gökçek’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Kahraman bir milletin, kahraman evlatları olduğumuzu, 15 Temmuz gecesi yedi düvele ispat ettik. Milletimizin kahramanlığını unutmamak, unutturmamak gerektiğini özellikle üzerine basa basa vurguluyoruz”dedi.

Türk milletinin kahramanlıklarla dolu şanlı bir tarihe sahip olduğunu anlatan Bakan Arslan, hain darbe girişimin olduğu gecede vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrılarına 81 ilde birden karşılık vererek meydanlara indiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlatarak konuşmasına devam eden Bakan Arslan, “ Bu sergiyi açan Başkan Gökçek ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. O günü geleceğe taşımak adına resim sergisi çok önemli. Bu serginin burada Ankaralılara veya Ankara’ya gelen misafirlere sunulması adına çok güzel bir çalışma yapıldı. Kahramanlığımızı hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamak gerekir”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan, Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek ve davetliler birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Anadolu Ajansı’nın ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 15-16 Temmuz’a ait ödüllü fotoğraflarından oluşan sergide; acımasız ve hain darbe girişimine karşı koyarken şehit olan vatandaşlar, kolluk kuvvetleri, gaziler ve o gece vatan savunmasında canını ortaya koyan kahramanların fotoğrafları yer alıyor.

-10 FARKLI NOKTADAKİ SERGİLER 25 TEMMUZ’A KADAR AÇIK…

Fotoğraf sergileri, 25 Temmuz'a kadar şu noktalarda gezilebilecek:

Kızılay Metro Sergi Salonu, Güvenpark Sanat Galerisi, Gençlik Parkı, TCDD Yüksek Hızlı Tren Garı, Esenboğa Havaalanı, Kentpark AVM, Antares AVM, Natavega AVM, Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı ve AŞTİ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.