Kahramankazan Belediyesi, “12 Yıldız Şehri” unvanını ikinci kez almak için yeniden kolları sıvadı

Kahramankazan Belediyesi, “12 Yıldız Şehri” unvanını ikinci kez almak için yeniden kolları sıvadı
Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödülleri arasında yer alan “12 Yıldız Şehri” unvanına geçtiğimiz yıl layık görülen Kahramankazan Belediyesi, bu ödülü ikinci kez almak için yeniden kolları sıvadı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 12 Yıldız Şehri unvanını ikinci kez almak için yeniden talip olduklarını açıkladı. Ertürk, bundan sonraki hedeflerinin ise Avrupa Diploması ödülü olduğunu söyledi.

Kahramankazan Belediye Başkanı veAvrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Ulusal Heyet Üyesi Lokman Ertürk, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Ertürk, Avrupa Konseyi tarafından geçtiğimiz yıl layık görüldükleri “12 Yıldız Şehri” unvanını ikinci kez almak için talip olduklarını açıkladı.

İkinci kez adayız

Başkan Ertürk, Avrupa Konseyi’nin, her yıl 9-15 Ekim tarihlerinde kutlananAvrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında yerel yönetimler tarafından düzenlenen etkinlikler sonucunda 12 Yıldız Şehri unvanını almaya hak kazanan yerel yönetimleri belirlediğini ifade etti. Ertürk, “Geçen sene 12 Yıldız Şehri ödülüne layık görülmüştük. Demokrasinin beşiği olan Kahramankazan ilçesi olarak, ikinci kez Avrupa’nın 12 Yıldız Şehirleri arasında olmaya aday olduğumuzu açıklamak istiyoruz” dedi.

Katılımcı Demokrasi

Her sene farklı bir tema ile kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın bu yıl ki temasının “Katılımcı Demokrasi: Paylaşmak, Önermek, Karar Vermek” olduğunu anlatan Ertürk, şunları kaydetti:“47 üye ülkenin yerel ve bölgesel yönetimlerinin seçilmiş temsilcileri ile bizler vatandaşlarımızın dikkatlerini yerel demokrasi üzerinde toplamak, hem dünyada hem ülkemizde yerelleşmekle beraber, hizmetinde yerelleşmesini ve insanlarımızın yerinde daha kaliteli hizmet alabilmesinin birinci basamağında yerel demokrasi olduğunu vurgulamak gerek. Bu konuda da belediye başkanlarının vatandaşlarımız ile diyaloglarını artırması, demokrasi ve insan haklarını güçlendirmek görevini yaygınlaştırmak amacı ile bu etkinlikleri düzenliyoruz.”

Hedef Avrupa Diploması

Her yıl 12 Yıldız Şehri ödülünü almak için başvuruda bulunacaklarının altını çizen Ertürk, “Bundan sonraki hedefimiz Avrupa ödülüne giden yolda ikinci basamak olan Avrupa Diploması Ödülü’ne de Kahramankazan Belediyesi olarak başvurmak. Bu ödülü de sizlerin katkılarıyla alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Avrupa’ya çağrı

Ertürk, Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da evrensel değerlere, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, temel hak ve hürriyetlere, modern ve çağdaş değerlere karşı ne kadar hassas olduğunu, demokrasi ve milli iradeye nasıl sahip çıktığını canlarıyla ödemek suretiyle tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. 15 Temmuz’un yalnızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında seçilmiş bir hükümete ve demokratik değerlere değil tüm dünya ülkelerinin haklarına ve halklarına yapılmış bir darbe olduğunu belirten Ertürk, “O yüzden Avrupa başta olmak üzere tüm dünya ülkelerini, Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olamaya davet ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.