Mülkiyeliler Birliği’nin Kızılay'da bulunan tarihi misafirhanesi Çankaya Belediyesi tarafından restore edilip kültür merkezine dönüştürülecek

Mülkiyeliler Birliği’nin Kızılay'da bulunan tarihi misafirhanesi Çankaya Belediyesi tarafından restore edilip kültür merkezine dönüştürülecek
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen mezunu olduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin topluluğu olan Mülkiyeliler Birliği ile imzaladığı protokol ile Ankara’ya yeni bir kültür merkezi kazandırıyor.

Mülkiyeliler Birliği’nin Kızılay’ın en işlek caddesi Yüksel’de yer alan tarihi misafirhanesi, Çankaya Belediyesi tarafından yapılacak restorasyon ile kültür merkezine dönüşecek.

Kültürel hazine niteliğindeki binanın korunmasını ve geleceğe aktarılmasını amaçlayan protokol ile bina aslına uygun şekilde yenilenecek. Yapılacak çalışma sonrası bilim, kültür ve sanat alanı olarak yeniden Mülkiyelilere ve Ankaralılara kazandırılacak yapının adı Mülkiye Kültür Merkezi olacak.

Projeye dair görüşlerini aktaran Taşdelen, “Halktan, emekten ve özgürlükten yana insanlar yetiştiren Mülkiye’nin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. İmzaladığımız bu protokol ile yıllarca Ankara’nın merkezinde Türkiye’nin siyasi tarihine tanıklık eden, birçok aydını, sanatçıyı, yazarı, gazeteciyi ağırlayan ancak bugün yıpranmışlığı nedeniyle atıl duruma gelen misafirhaneyi aslına uygun bir şekilde yenileyeceğiz. Kültür merkezi olarak hizmet verecek bina, bölgenin canlanmasına da katkı sağlayacak” diye konuştu.

Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren de “Mülkiyeliler Birliği tarihtir, Mülkiyeliler Birliği bellektir. Çankaya Belediyesinin yapacağı bu çalışma tarihe sahip çıkmaktır. Bir vefa örneği gösteren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e bu desteğinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.