Pursaklar'da yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler’in yaptığı Karanlığa Karşı Direniş tiyatrosuna büyük ilgi gösterildi

Pursaklar'da yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler’in yaptığı Karanlığa Karşı Direniş tiyatrosuna büyük ilgi gösterildi
FETÖ’nün darbe girişimi sırasında işgalcilere geçit vermeyen Türk halkının 15 Temmuz gecesi yazdığı “Karanlığa Karşı Direniş” adlı tiyatro oyunu Pursaklar’da sergilendi. Tiyatroyu izleyen halk gözyaşlarını tutamadı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında sokaklara, caddelere, meydanlara koşarak vatan için tek yürek olan, demokrasiyi canları pahasına savunarak cuntacılara geçit vermeyen halkın yazdığı destan, tiyatro ile anlatıldı. Pursaklar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında Muhsin Yazıcıoğlu Meydanında sahnelenen Karanlığa Karşı Direniş oyunu izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 15 Temmuz’un simgesi olan Şehit Ömer Halis Demir’in darbeci Semih Terzi’yi vurduğu anların gösterildiği tiyatro sahnesinde Pursaklar halkı gözyaşlarını tutamadı ve tiyatrocuları ayakta alkışladı. Pursaklar halkı ile birlikte tiyatroyu izleyen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Kaymakam İhsan Kara ise çok etkilendiklerini ve o geceyi yeniden yaşadıklarını belirterek “Unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı verip yönetmen ve oyuncuları tebrik etti.

Yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler’in yaptığı Karanlığa Karşı Direniş tiyatrosunda FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe planı ve buna karşı kahraman Türk halkı ve askerlerin verdiği mücadele anlatıldı. Kendisi de o gece eşiyle birlikte Eryaman'daki evlerinden çıkarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Jandarma Genel Komutanlığı çevresine koştuklarını söyleyen İkiler, “O gece helikopterin açtığı ateşle Cuma Dağ’ın kafasının koptuğunu gördüm. Gördüklerimi ve yaşadıklarımı anlatmak istedim. Bu tiyatroyu Türk milleti yazdı, biz de burada size gösterdik. O gece yaşananlar gerçekti ama bugün bu sahnede sunduğumuz bir tiyatrodur. Rabbim bir daha böyle bir gece yaşatmasın” diyerek duygularını ifade etti.

Programın sonunda Yönetmen Mehmet Tahir İkiler, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e Türk bayrağı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.