Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesajlarını Lefkoşa’dan Verdi: Kuzey-Güney Demek İstemiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mesajlarını Lefkoşa’dan Verdi: Kuzey-Güney Demek İstemiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını kıldığı Lefkoşa'dan yavru vatandaki mevkidaşı Ersin Tatar ile birlikte açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şartlarımız sağlanabilirse Türkiye olarak Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayramın ilk gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde bayram namazını Lefkoşa'daki Hala Sultan Camii'nde kıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kalabalık bir heyetin eşlik ettiği bayram namazı sonrasında sonra kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yantıladılar.

"KUZEY-GÜNEY DEMEK İSTEMİYORUZ..."

"Şartlarımız sağlanabilirse Türkiye olarak Kabil Havaalanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı rahatsızlıkları olan Taliban ile Afganistan konusundaki süreci görüşeceklerini söyledi. Erdoğan, Azerbaycan'ın KKTC'yi tanıması bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey olmadığın ifade ederek, "Bunları İlham Aliyev kardeşim ile de sürekli görüşüyoruz" mesajı verdi. Erdoğan, "Artık 'Kuzey-Güney' demek istemiyoruz, artık Kıbrıs Türkü diyoruz, olaya böyle bakıyoruz, bundan sonra da böyle devam ettireceğiz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.