Beslenme çantası neler konur? Anaokulu beslenme çantasında neler olmalı? Okul beslenme ne konur? Sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız?

Beslenme çantası neler konur? Anaokulu beslenme çantasında neler olmalı? Okul beslenme ne konur? Sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız?
Okullar 6 Eylül’de açılıyor. Uzmanlar salgın döneminde çocuklar için beslenmenin önemli olduğunu ve hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr.Öğr.Üyesi Aylin TÜRKSEVER TETİKER okulların açılmasıyla çocukların bağışıklık sisteminin korunması adına yapılması gerekenleri anlattı.Dr.Öğr.Üyesi Aylin Türksever Tetiker“ Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme tüm yaş gruplarında olduğu gibi özellikle çocuklar için daha da önemlidir.

Hızlı büyüme ve gelişme sebebiyle okul çağı çocuklarının pek çok besin öğesine olan ihtiyacı tüm dönemlerine oranla daha fazladır. Bu dönemde kazandıkları beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürecektir. Sürekli büyüme gelişme sürecinde olan çocuklar, beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenmektedirler.

Çocukluk döneminde edinilen yanlış beslenme alışkanlıkları kalp hastalıkları, diyabet, obezite, diş çürükleri gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturmaktadır. Bu durum öğrencilerin öğrenme kapasitesini ve algılama performansını, ilerleyen dönemlerde ise yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.

Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırarak ilerleyen yaşlarda bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarını sağlayabiliriz. Sağlıklı beslenmeyle birlikte çocukların hareketli bir yaşam tarzını benimsemeleri de sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacaktır’’ diye konuştu.

 

 

beslenme-cantasi-2-1-1629885769.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.