Avm'lerde Hayvanlar Serbest Mi? Alışveriş Merkezlerine Köpek İle Girilebilir Mi? Evcil Hayvan Markete Girebilir Mi?

Avm'lerde Hayvanlar Serbest Mi? Alışveriş Merkezlerine Köpek İle Girilebilir Mi? Evcil Hayvan Markete Girebilir Mi?
İnsanların sevimli dostları hayvanlar, her geçen gün artan sahiplenme bilinciyle gündelik hayatta daha sık yer almaya başlıyor. Özellikle kedi ve köpek evcilleştirilebilen sevimli dostlar, insanların günlük yaşantısında gittiği pek çok noktada karşısına çıkıyor. Bir çok insan için vazgeçilmez olan evcil hayvanlarla ilgili AVM kurallarını merak ediyorsanız işte size detaylar...

İnsanların sevimli dostları hayvanlar, her geçen gün artan sahiplenme bilinciyle gündelik hayatta daha sık yer almaya başlıyor. Özellikle kedi ve köpek evcilleştirilebilen sevimli dostlar, insanların günlük yaşantısında gittiği pek çok noktada karşısına çıkıyor. Evcil hayvanlarını biran olsun yanından ayırmak istemeyen hayvanseverlerin ise, evcil hayvanların girebilecekleri mekanları detaylı bir şekilde bilmesi gerekiyor. Peki, Avm'lerde hayvanlar serbest mi? Alışveriş merkezlerine köpek ile girilebilir mi? Evcil hayvan markete girebilir mi? 

Avm'lerde Hayvanlar Serbest Mi? Pek çok hayvansever sahiplendiği sevimli dostunu çeşitli nedenlerle gözünün önünden ayırmak istemiyor. Bu nedenle alışveriş merkezi gibi gezilere giderken evcil hayvanlarını da yanına almak isteyen hayvanseverlerin, konunun yasal kısmını bilmesi gerekiyor. Peki, Avm'lerde hayvanlar serbest mi? Yasalarca alışveriş merkezine herhangi bir hayvanın sokulmasına izin verilmiyor. Bunun gerekçesi ise, diğer insanların hayvanlara karşı herhangi bir korkusunun olabileceğinden veya çeşitli kazaların ortaya çıkabilmesinden kaynaklı oldugu biliniyor. Ancak günümüzde pek çok hayvansever evcil hayvanlarını çantasında, pusetinde veya kafesinde tutarak yanında her yere götürüyor. Bu noktada konunun şikayete söz konusu olmasında hayvanı yanında götüren kişinin haksız bulunacağının ya da alışveriş merkezine alınamayabileceğinin bilinmesi gerekiyor

Alışveriş Merkezlerine Köpek İle Girilebilir Mi?

Köpekler diğer evcil hayvanlardan farklı olarak yürüyüş yapma ihtiyacı duyuyor. Sık sık hava almaya ve tuvaleti için dışarı çıkmaya ihtiyacı olan köpeklerin alışveriş merkezleri ile ilgili durumu ise, uygulama da biraz daha farklılık taşıyabiliyor. Peki, alışveriş merkezlerine köpek ile girilebilir mı? Yasal olarak alışveriş merkezlerine köpek ile girmek mümkün olmuyor. Ancak üstü açık alışveriş merkezlerine pek çok sokak hayvani girip, gezinti yapabiliyor. Bu nedenle üstü açık alışveriş merkezlerinde köpeklerini tasmalı bir şekilde gezdiren pek çok hayvansever rastlanabiliyor. Öte yandan günümüzde bazı alışveriş merkezlerinin pet bakım gibi sadece evcil hayvanlara özel hizmetleri bulunuyor.

Evcil Hayvan Markete Girebilir Mi?

Evcil hayvanların girip giremeyeceği mekanlar özellikle insanların toplu olarak bulunma durumlarına ve çeşitli kaygılara dayandırılarak belirleniyor. Peki, evcil hayvan markete girebilir mi? Pek çok hayvansever köpeğini gezdirirken iki dakika markete girip çıkamamaktan şikayet etse de yasalar gereği ve hijyen kaygısı nedeniyle marketlere evcil hayvan ile girilmesine izin verilmiyor. Diğer avrupa ülkelerinde ise, bazı ırkların girişlerine izin veriliyorken, bazı ırkların girişlerine izin verilmiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum