2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman? 2021 Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Ne Kadar Öğretmen Atanacak? İşte Detaylar...

2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman? 2021 Atama Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Ne Kadar Öğretmen Atanacak? İşte Detaylar...
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda uyum haftası başlangıcında Şırnak'ta öğrenci ve öğretmenlerle buluştu.

ŞIRNAK (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların uyum haftası dolayısıyla Şırnak'ta Şehit Bayram Tatar İlkokulunun açılışını da gerçekleştirdi.

"81 ilde, ilçelerde, beldelerde maskeden dezenfektana kadar okullarımızın sağlıklı bir şekilde, kapanmadan, yüz yüze eğitime devam edebilmesi için her türlü önlemi aldık" diyen Bakan Özer, tüm öğretmen ve öğrencilerin belirlenen kurallara riayet etme konusunda azami hassasiyet göstereceklerine inandığını söyledi.

3 EYLÜL'DE 20 BİN ÖĞRETMENİN ATAMALARI GERÇEKLEŞECEK

Bakan Özer,  "3 Eylül'de 20 bin öğretmenin 81 ilde okullara atamasını yapacağız. Şırnak'taki öğretmen ihtiyacını göze önünde bulundurarak bu 20 bin öğretmenin yüzde 10'unu yani 2 binini Şırnak'a veriyoruz" açıklamasını yaptı.

Bu arada Şırnak'ta öğretmen sayısının neredeyse 5 kat arttığını, 2003'te 1948 iken bugün 9 bin 132 öğretmenin görev yaptığını vurgulayan Bakan Özer, "3 Eylül'de 20 bin öğretmenin 81 ilde okullara atamasını yapacağız. Şırnak'taki öğretmen ihtiyacını göze alarak bu 20 bin öğretmenin yüzde 10'unu yani 2 binini Şırnak'a veriyoruz. 2002 yılında Şırnak'ta toplam 270 okul varken günümüzde Şırnak'ta sadece okul öncesi eğitimde toplam 292 okul bulunmaktadır. Toplam okul sayımız, günümüzde Şırnak'ta 752'ye çıkmış bulunuyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.