Dirençli epilepsinin tedavisi var mı? Dirençli Epilepsinin Tedavisinde Akıllı Pil Teknolojisi Var Mı? İşte Detaylar...

Dirençli epilepsinin tedavisi var mı? Dirençli Epilepsinin Tedavisinde Akıllı Pil Teknolojisi Var Mı? İşte Detaylar...
Epilepsi pili ameliyatları her geçen gün yaygınlaşmaya ve hasta yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Teknoloji çağı ile birlikte epilepsi pillerinde ise akıllı dönem başladı. Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Sait Öztürk akıllı pil teknolojilerinden bahsetti. İşte Dirençli Epilepsinin Tedavisinde Akıllı Pil Teknolojisinin detayları ve Doç. Dr. Sait Öztürk'ün açıklamaları...

Epilepsi pili ameliyatları her geçen gün yaygınlaşmaya ve hasta yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Teknoloji çağı ile birlikte epilepsi pillerinde ise akıllı dönem başladı. Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Sait Öztürk akıllı pil teknolojilerinden bahsetti.
Gelişen teknoloji ile birlikte sağlık sektörü giderek akıllı hale gelmeye devam ediyor. Türkiye’de gerçekleştirilen epilepsi pili ameliyatlarının giderek yaygınlaşması ile birlikte kullanılan pillerin de akıllı hale geldiğini belirten Doç. Dr. Sait Öztürk, , "Epilepsi hastalarına ameliyat ile takılan akıllı epilepsi pili, nöbet öncesi artan nabız sayılarını tespit ediyor. Böylece daha nöbet başlamadan hemen önce devreye girerek nöbetleri durdurmayı amaçlıyor" dedi.

Türkiye’nin sağlık bilişiminde kullanılan teknoloji açısından iyi bir yerde olduğunu aktaran Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sait Öztürk Epilepsi hastalığı ile ilgili ise Türkiye’nin mücadele de dünyanın en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Epilepsi pili ameliyatı ile birlikte hasta yaşam kalitesinin arttığını aktaran Doç. Dr. Sait Öztürk, epilepsi pili tedavisinin ilaçlara ek bir tedavi olduğuna dikkat çekerek, en önemli konunun ise hastaların beklentilerinin doğru olması gerektiğini söyledi.

Dirençli epilepsinin tedavisi var mı? Dirençli Epilepsinin Tedavisinde Akıllı Pil Teknolojisi Var Mı? İşte Detaylar...

NÖBET SAYISINDA ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALMA SAĞLAYABİLİR

Epilepsi pili ameliyatındaki en önemli amacın nöbet sayılarını ve şiddetini en aza indirerek nöbetleri kontrol altına almak olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sait Öztürk, "Ülkemizde başarıyla gerçekleştirilen epilepsi pili operasyonları hakkında, ne yazık ki kulaktan dolma hatalı bilgiler dolaşıyor olabiliyor. Bu nedenle bu konuda hastaların doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Epilepsi pili tedavisinde hastanın boyun bölgesindeki bir sinire çok düşük enerjili elektrik veren pil sayesinde nöbetin şiddeti, süresi ve sayısı azaltılarak hastanın yaşam konforuna önemli bir katkı sağlanmaktadır. Ancak öncelikle hastanın epilepsi pili tedavisine uygun olduğunun saptanması gerekmektedir" dedi.

AMAÇ NÖBETİ DURDURMAK

Ülkemizde yeni uygulanmaya başlanan akıllı epilepsi pilinin eski pillere göre ise nöbet öncesi artan nabız sayılarını tespit etme özelliğinin olduğundan bahseden Doç. Dr. Öztürk, "Nöbet başlamadan hemen önce devreye girerek nöbetleri durdurmayı amaçlayan bu akıllı epilepsi pillerini ülkemizde uygun olan hastalarımıza ameliyat ile takmaya başladık. Özellikle uyku esnasında nöbetin başlayacağının fark edilemeyeceği süreçte, nabız sayılarındaki artış ile nöbete müdahale etmeyi amaçlayan akıllı pilin var olması, hasta için ciddi konfor ve artmış bir hayat kalitesi sağlamaktadır" şeklinde bilgi verdi.

GEÇ KALAN TEDAVİ YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Dirençli epilepsinin tedavisi var mı? Dirençli Epilepsinin Tedavisinde Akıllı Pil Teknolojisi Var Mı? İşte Detaylar...

Epilepsi pili tedavisinde yeterli ve detaylı bilgiye ulaşmakta zorlanan birçok hasta olduğunu belirten Doç. Dr. Öztürk özellikle hastaların çekincelerinin olduğunun altını çizerek, "Bunların en başında bu ameliyatların çok zor olmasına ilişkin düşünceler başı çekiyor. Hâlbuki beyin cerrahi ameliyatları içerisinde en az riskli ameliyatlardan biri olan epilepsi pili tedavisinin son çare olarak düşünülmemesi gerekiyor. Dirençli epilepsi hastalarında bu tedavi şansını yıllarca ertelememek gerekir" ifadeleri ile durumu açıkladı.

YILLIK ORTALAMADA NÖBET SAYILARI YARI YARIYA AZALIYOR.

Yapılan klinik araştırma sonuçlarına göre epilepsi pili cerrahisinden sonraki birinci yılın sonunda şikâyetleri bulunan hastaların yarısından fazlasında nöbetlerin yarı yarıya azaldığının ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Öztürk, "Operasyondan sonra hastaların ilk gün içinde normal hayatlarına dönebilir. Hastalarda ilk bir yıl nöbet ilaçlarının azaltılmaması oldukça önemlidir. Epilepsi pilinin ilaçlara ek bir tedavi olarak düşünmeli ve 1. yıl kontrollerinde ilaç dozu nöroloji hekimlerince gerek görülürse düşürülmelidir" diyerek epilepsi pili ameliyatlarının yaşam kalitesini artırması yönünde ki faydalarından bahsederek demeçlerine son verdi.

saitozturk-1643710239.jpg

8629ee4d-3045-48ff-8bb3-028995cf574e-1-1643710329.jpg

e-2jsbxweaomzgt-1-1643710540.jpg

51eb8335-3e56-400a-8d81-de96dd5dd5c3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.