Masterchef'e Damga Vuran ve Atatürk'ün Sevdiği Yemeklerin Başında Gelen Fava Nasıl Yapılır?

Dün akşam Tv8 ekranlarında yayınlanan yarışma programı Masterchef Türkiye'de yapılan ve geceye damga vuran fava, baklanın en güzel hali olan zeytinyağlı olarak göze çarpıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği yemeklerin başında gelen fava izleyenlerin iştahını kabarttı. Yemeklerin yanında iştah açan bir aperatif olan zeytinyağlı fava oldukça pratik bir yemektir.

Masterchef'e Damga Vuran ve Atatürk'ün En Sevdiği Yemeklerin Başında Gelen Fava Nasıl Yapılır? Baklanın en güzel hali olan zeytinyağlı fava Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği yemeklerin başında gelmekteydi. Yemeklerin yanında iştah açan bir aperatif olan zeytinyağlı fava oldukça pratik bir yemektir.

Atatürk'ün genelde meze olarak yediği ve hemen hemen her hafta kesintisiz olarak yaptırdığı yemeklerin başında Fava gelmekte.

İşte zeytinyağlı fava malzemeleri ve tarifi…

Baklayı sevmeyenlerin bile favorisi olan zeytinyağlı fava tarifi hem ev halkınız için hem de misafirleriniz için yapabileceğiniz şahane bir yemek. Lezzetine doyum olmayan fava tarifini hem yemekleriniz de aperatif olarak hem de çay ikramlıklarınızda kullanabilirsiniz. İşte baklanın en muhteşem hali zeytinyağlı fava malzemeleri ve tarifi…

ZEYTİNYAĞLI FAVA MALZEMELERİ

1 bardak kuru bakla

4 bardak sıcak su

1 kuru soğan

½ çay bardağı zeytinyağı

½ bardak portakal suyu

1 kesme şeker

Tuz

ZEYTİNYAĞLI FAVA YAPILIŞI

Derin bir tencereye koyduğunuz zeytinyağının üzerine iri doğranmış soğanlarınızı koyup kavurun. Ardından tencereye sıcak suyu ilave edin. Önceden suda beklettiğiniz baklaları geri kalan malzemeler ile birlikte tencereye alın.

Baklalar yumuşayıncaya kadar (40 dakika kadar) pişirin. Piştikten sonra blender yardımı ile püre haline getirin. Ilık servis edebilirsiniz.

Bu da Başka Bir Fava Tarifi

Baklaların üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyip 6-7 saat veya bir gece bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayarak sularını süzdürün.

1. Zeytinyağını geniş bir tencereye alın, soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. İç baklaları soğanlara ekleyip zerdeçal, şeker, tuz, dereotu ve sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp baklalar yumuşayana ve suyunu tamamen çekip koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Dibinin tutmaması için ara sıra karıştırmaya devam edin.

2. Ocağı kapatıp blender ile püre haline getirin. Yuvarlak veya baton kalıbı streç film ile kaplayarak favayı kalıba dökerek üzerini kaşıkla düzleştirin. Soğuması için buzdolabına alın.

3. Üzeri için kırmızı soğanları yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun, limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kavurup ocağı kapatın.

4. Favayı servis tabağına geçirin, kavrulmuş soğan ve ince doğranmış dereotu ile süsleyerek üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.