Temizlik yapanların korkulu rüyalarından biri olan çamaşır suyu lekeleri, pek çok kıyafet mahvedebiliyor. Kıyafete damladığı gibi kıyafetin rengini açan ve rengini açtığı gibi kumaşta çözülmelere de neden olan çamaşır suyundan korunmak akla gelen ilk yöntem oluyor. Ancak kazayla kıyafete damlayan çamaşır sularını çıkarmak için pek çok yöntem de bulunuyor! Peki, kıyafete damlayan çamaşır suyu lekesi nasıl çıkartılır? Çamaşır suyu lekesi çıkar mı? Çamaşır suyu lekesini çıkartan ne kesin çözüm? İşte, detaylar…
Temizlik yaparken, eski kıyafetlerin giyilmesi genel olarak tercih edilse de küçük çaplı temizliklerde kullanılan çamaşır sularının çeşitli kazalar sonucu kıyafetleri lekelemesi sıkça karşılaşılan ev kazaları arasında yer alıyor. Çamaşır suyunun damlaması sonrası kumaşta meydana gelen renk açılması, sadece çamaşırın renginin açılmasına değil, aynı zamanda kumaşın kalite olarak çözülmesine de neden oluyor.
Bu gibi durumların önüne geçmek için ise, çamaşırlara damlayan çamaşır suyu lekesini hemen gidermek gerekiyor. Öte yandan çamaşır suyu lekelerinden kurtulmak için çok sık kullanılan iki ayrı yöntem, temizlik kazalarını kurtarıcısı olarak nitelendiriliyor
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Çamaşır suyu lekelerinden kurtulmanın ilk yönteminde metil alkol kullanılıyor. Yüze ve burna çeşitli zararlar verebileceği için metil alkol kullanılırken, uzmanlar maske ve eldiven takılmasını öneriyor.
Geniş bir kabın içerisine damlatılan metil alkol, bir pamuk yardımı ile çamaşır lekesi olan kısma sürüldükten sonra, lekeli çamaşır bir gün bekletiliyor. Ardından düşük derecede yıkanan çamaşır, kolaylıkla çamaşır suyu lekesinden kurtarılıyor. Çamaşır suyunun bıraktığı leke çok daha büyük ise, uzmanlar bu kez bambaşka bir yöntemi öneriyor!
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Kumaş çok fazla çamaşır suyuna maruz kalmış ise, uzmanlar çamaşır suyundan kurtulmak yerine; tüm çamaşırı ağartmayı tavsiye ediyor.
Bunun için ise bir kovayı suyla doldurduktan sonra bir şişe kapağı kadar çamaşır suyu kovaya ekleniyor. Ardından çamaşır suyu lekesi olan çam aşır bir süre bu kovada bekletilerek, ağartma işlemi tamamlanıyor. Ağartma işleminin ardından ise, ağartma işlemini nötralize etmek için 50 mililitre suya yüzde 3 hidrojen peroksit olacak şekilde bir su hazırlanarak, çamaşır bu suda da bekletiliyor. Tüm işlemlerin ardından ise, çamaşır soğuk su ile yıkanarak, eski haline döndürülebiliyor.