2022 yılı yavaş yavaş sona ererken, önümüzdeki yıllarda hayata geçirilecek olan kamu kurum ve kuruluşları da daha sesli bir şekilde duyurulmaya başlandı. Bu yeniliklerden biri olan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” kapsamına bu kez alınan kesim ev sahipleri ve kiracılar oldu. Konuya ilişkin açıklama ise, geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi. Peki, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren değişiklik ne? Kira sözleşmesi e-Devlet Kapısı’ndan nasıl yapılır? İşte, detaylar…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Hiç tartışmasız bu sene en çok konuşulan konulardanbiri de ilişkileri artan kira fiyatları nedeniyle her geçen gün daha da gerilen ev sahipleri ile kiracılar oldu. Öyle ki, kiraların dur durak bilmeyen artışı nedeniyle hükümet geçtiğimiz aylarda 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak kira artış üst sınırı uygulamasına gitmek ve bu oranı yüzde 25 ile sınırlamak zorunda kaldı.
Ancak, işler kiracılar ve ev sahipleri cephesinde pek de umulduğu gibi gitmedi. Hala pek çok sorunun bulunduğu emlak sektöründe en büyük sorun ise, kayıt dışı ekonomi olmaya başladı. Bu konuya el atan Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde açıkladığı “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” kapsamına ev sahibi ve kiracıları da aldı!
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Bir süredir Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer alan kayıt dışı ekonomi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı harekete geçirdi. 291 kurum ve kuruluş ile iş birliği gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanlığı, kendisine gelen 900 öneri arasından seçimler yaparak 44 eylem belirledi. 2023 yılından 2025 yılına kadar gerçekleştirilecek olan bu 44 eyleme “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” diyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, son zamanlarda kira sözleşmelerinde yaşanan sorunların hızla artmayı başladığı emlak sektörünü de aldı!
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı” kapsamında açıklama gerçekleştirdi. Bakan Nebati’nin açıklamalarında, “Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
Bunun ardından ise artık kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı içerisinde yapılarak, kayıt dışı işlemlerin önüne geçilmesinin hedeflendiği öğrenildi. Bir aksilik olmazsa ev sahibi ve kiracılar, 2024 yılının sonuna kadar kira sözleşmelerini e-Devlet Kapısı içerisinden gerçekleştirebilecek.