Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısa adıyla KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile birlikte tercih yapacak olan adayların tercih yapabilecekleri alanlara ilişkin araştırmalara çoktan başladı. O alanlardan biri olan ve her yıl ciddi bir şekilde rağbet gören zabıtalık ise, yine adayların listesinde yer alan meslek gruplarından biri oldu! Peki, KPSS zabıta ortaöğretim puanı kaçtır? Zabıta olmak için KPSS’den kaç puan alınmalı? Zabıta nasıl olunur? İşte, detaylar…
Zabıta Nasıl Olunur, Ne İş Yapar... İşte O Şartlar!
KPSS sınav puanı için gerekli şartlar belediyelere göre farklılık gösterebilmektedir. Zabıta olmak için minimum eğitim düzeyinin lise ve dengi olması yeterli bulunmaktadır. Yukarıda sayılan şartların yanı sıra başka devlet kurumlarında memurluk yapanlar 30 yaşını aşmamak ve gerekli şartları taşımak koşuluyla zabıtalığa geçiş yapabilmektedir.
Zabıta memuru olmak için yüzdelik dilimler hesaplanacağından ötürü KPSS’den ne kadar yüksek puan alınırsa sözlü mülakatta o kadar faydası olacaktır.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
KPSS Zabıta Ortaöğretim Puanı Kaçtır?
İl ya da ilçe belediyelerine bağlı olabildikleri gibi büyükşehir belediyelerine bağlı olarak da çalışan zabıtalar, memur ya da işçi statüsünde görev alabiliyor. Başka bir deyişle memur olarak zabıtalık yapmak isteyenlerin KPSS’den belirlenen puanı alması gerekiyor. Peki, KPSS zabıta ortaöğretim puanı kaçtır? Zabıtalık için KPSS P94 türünden puan almak gerekiyor. Kaç puan alınması gerektiği ise, ilan çıkan belediyeye göre değişiklik gösterebiliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Zabıta Olmak İçin KPSS’den Kaç Puan Alınmalı?
KPSS aracılığıyla zabıta olan kişiler, memur statüsünde görev alıyor. Başka bir deyişle zabıtalık mesleğini memur olarak yapmak isteyen herkesin KPSS’ye girmesi gerekiyor. Peki, zabıta olmak için KPSS’den kaç puan alınmalı? Zabıta olmak için alınması gereken puan türü, alım yapan belediyeye göre değişiklik gösterse de tüm belediyeler 65 puanın altında almış olan adaylardan alım yapmıyor. Başka bir deyişle bazı belediyeler taban puanı 80 olarak seçerken; bazı belediyeler 75 puan olarak da seçebiliyor. Bu puan eşiği genellikle o senenin KPSS başarı ortalamasına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Zabıta Nasıl Olunur?
KPSS’den alınan puan ile birlikte zabıta olmak isteyen adayların birtakım şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Peki, zabıta nasıl olunur? Zabıta alım şartlarını ilan yayınlayan belediye kendisi karar veriyor. Yaş ya da vücut kitle endeksi gibi çeşitli değişmeyen parametreler olsa da diğer şartlar belediyeden belediyeye değişiklik gösterebiliyor. Başka bir deyişle zabıta olmak için temelde KPSS’den istenilen puanı almak gerekli olsa da yayınlanan ilanlara başvuru yapabilmek için adayların ilan şartlarını da taşıması gerekiyor. Ardından ise sözlü mülakata girerek, başarılı olunması halinde zabıta olunabiliyor.