AK Parti'nin sözleşmeli memurların devlet memurluğuna alınmasına ilişkin yasa tasarısı hazırlıklarına başladığı görülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli çalışanların devlet memurluğuna alınmasına ilişkin 12 maddelik düzenlemeyi AK Parti grubuna gönderdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın başkanlık edeceği ve bakanlık yetkililerinin de katılımıyla gerçekleşecek yasa tasarısının hazırlıklarına başlandı. Taslak metnin bugün yasa tasarısına dönüştürülmesi ve bu hafta Meclis Başkanı'na sunulması bekleniyor. Tasarıya ek düzenlemelerin de ekleneceği ve "torba yasa tasarısı" olarak Meclis Başkanı'na sunulacağı da kaydedildi.
Peki Sözleşmeliye Kadro Meclis’ten Geçti mi? Sözleşmeliye Kadro Ne Zaman Çıkacak? Sözleşmeli Personel Kadrosundan kimler Yararlanacak! İşte O Detaylar...
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Sözleşmeli Kadroya geçiş sürecinin sağlık çalışanları, öğretmenler, üniversite asistanları ve diğer çalışanlara açık olacağı ve memur adayı olarak 3 yıllık iş deneyiminin yanı sıra 1 yıllık deneme süresi gerektireceği şartları bulunmaktadır.
Sözleşmeli Personel Kadrosundan kimler Yararlanacak!
Türkiye'de çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personel kadro beklentilerine cevap alacak ve kadrolu personel gibi sözleşmelerinin yenilenmemesi ihtimaliyle karşılaşmayacak. Bu personellere kademe ve derece ilerleme hakkı verilecek ve görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girebilecekler.
Ayrıca, kurumlararası yer değişikliği hakkını kullanabilecekler ve eş durumu mazereti hakkının kullanımı için diğer eşin de kamu personeli olması gerekmeyecek. İsteğe bağlı yer değişikliği talebi idarenin tasarrufuna bırakılmayacak ve bu personellere kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarma ve ücretsiz izne ayrılma hakları da verilecek.
Türkiye'de çalışan sözleşmeli personel (4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi) için yapılan bir düzenlemeyi anlatmaktadır. Bu düzenlemenin maddeleri arasında, kademe ve derece ilerleme hakkının tanınması, izinlerin bir sonraki yıla aktarılabilmesi ve ücretsiz izne ayrılma imkanlarının olması, yurtdışında eğitim ve yemek ücreti yardımı haklarının kazanılması, sözleşmenin feshedilmesi durumunda tazminat ödenmemesi ile ilgili uygulamanın son bulması ve sözleşmeden geçenlerin de aynı haklardan faydalanabilecek olması sayılabilir.
Sözleşmeliye Kadro Ne Zaman Çıkacak?
Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, hali hazırda görevde bulunan ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personel, 3+1 modeline göre istihdam edilen yaklaşık 227 bin sözleşmeli öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi hemen kadroya geçirilecek.
Kadroya geçmek istemeyenlerin hakları görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak ve 4 yıldan daha az hizmeti bulunanlar kurum içi veya kurumlar arası nakil yapabilecek.
Mahalli idarelerde aynı şartlar altında kadroya geçirilen sözleşmeli personel sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilecek. Bu kapsamda kamuda yaklaşık 424 bin sözleşmeli çalışan memur kadrolarına atanabilecek.