Yapay zeka tabanlı bir hukuk danışmanının Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gerçek bir davada avukat rolünü üstleneceği bildiriliyor. Dava basit bir trafik ihlali içeriyor. Yapay zeka tabanlı bir hukuk hizmeti olan DoNotPay'in CEO'su, ABD'de görülen bir davada savunmasını yapay zeka tabanlı avukata yaptırmayı tercih eden avukata veya davalıya 1 milyon dolara kadar ödeme yapacaklarını açıkladı.
Yapay zekâ şirketi DoNotPay'in kurucusu ve CEO'su Joshua Browder, Şubat ayında bir 'robot avukat' aracılığıyla aşırı hız suçlamasıyla karşı karşıya olan bir sanığın mahkeme salonunda ne söylemesi gerektiği konusunda tavsiye vereceğini açıkladı.
Browder, dava hakkında daha fazla ayrıntı verememekle birlikte sanığın mahremiyetini korumak için çalıştıklarını belirtti.
Browder ayrıca, telefon kullanımıyla ilgili kısıtlamaları aşmak için şirketin Apple AirPods'un kullanımına izin veren işitme erişilebilirliği standartlarına güvendiğini söyledi.
Yapay Zeka "Robot Avukat" Oldu! İlk Davasına Çıkıyor! Şimdilik Davasını Robot Avukata Baktırana 1 Milyon Dolar Veriyor... İşte detaylar...
"Robot avukatı kabul edene 1 milyon dolar verilecek"
"Robot avukatı kabul edene 1 milyon dolar verilecek"
Yapay zekâ şirketi DoNotPay'in CEO'su Joshua Browder, şirketin iki sanığa 'deneye' katılımları için para ödediğini ve her iki davada da verilen cezaların sorumluluğunu üstlenmeyi planladıklarını açıkladı.
Ayrıca, Browder geçtiğimiz günlerde Twitter'dan yaptığı açıklamada, trafik cezasıyla ilgili davaların basit olduğunu vurguladı ve ABD Yüksek Mahkemesi'nde görülecek bir davada, sanık ya da avukat, robot avukatın savunmasını bırakacak ve 1 milyon dolar ödeyeceklerini açıkladı.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
DoNotPay ne yapıyor?
DoNotPay ne yapıyor?
DoNotPay, 2015 yılında Stanford Üniversitesi öğrencisi Joshua Browder tarafından kurulmuş bir yapay zeka şirketidir. Şirket, park cezalarına itiraz etmek için kullanılabilecek bir sohbet botu olarak başladı ve kısa sürede New York ve Londra'da 160.000 park cezasına itiraz edilmiştir.
Şirket, kuruluşundan bu yana toplam 2 milyon vakayı çözdüğünü iddia ediyor. 2020'de ChatGPT'nin piyasaya sürülmesiyle şirket odağını büyük ölçüde yapay zekâya kaydırdı ve halen para cezalarından, sağlık masraflarından, aboneliklerden ve diğer yaygın bürokratik engellerden kaynaklanan sorunları çözmek için yazılı iletişim ya da senaryolar üretebilen araçlar sunuyor.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Yapay zekâ yargı sürecine ilk defa Çin'de girmişti
DoNotPay, Joshua Browder tarafından kurulmuş bir yapay zeka şirketidir ve amacı hukuku ücretsiz hale getirmektir. Şirketin mahkeme salonunda robot avukat kullanması, yapay zekânın yargı sürecindeki ilk rollerinden biri olmakla birlikte, Çin ilk olarak 2016 yılından bu yana 'akıllı mahkeme' sistemini kullanmaktadır.
Geçtiğimiz temmuz ayında, Pekin Yüksek Mahkemesi'nin yayınladığı bir güncellemede, yargıçların artık her davada yapay zekâya danışmaları gerektiği belirtilmişti. DoNotPay'in mahkemeye ilişkin bilgileri, davaların sonuçlanması ardından açıklaması bekleniyor.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…