Tüm dünya ülkelerini etkileyen yüksek enflasyon, ülkemizde de ağır tabloların ortaya çıkmasına sebep oldu. Alım gücü vatandaşların nakde olan ihtiyaçları günden güne artarken ödenemeyen borçlardan ötürü sıkıntılar büyüdü. Borç yükünün altında ezilen vatandaşların büyük bir bölümü icra, haciz işlemleri ile karşı karşıya kalırlarken haciz sürecine dair araştırmalar hız kazandı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Borcu olan kişinin yeterli miktarda ödeme yapmaması durumunda mevcut taşınır ya da taşınmaz mallara yasal çerçevede el konulmaktadır. Ancak bu noktada haciz işleminin gerçekleşebilmesi için öncelikle icra takibinin sona ermiş olması gerekmektedir.
İcra tebligatının gönderilmesinin ardından itiraz yolu da direkt olarak açılmaktadır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, itiraz süresinin kaçırılmamasıdır.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Haczin gerçekleştirilmesi için alacaklının icra müdürlüğünden icra takibi yapılmasını istemesi gerekmektedir. Müdürlük tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda durum bir tebligat aracılığı ile borçluya bildirilmektedir. Borç konusuna göre tebligat içerisinde birçok farklı madde yer almaktadır.
Maddelere göre itiraz edilebilmektedir. Bu noktada mal beyanında bulunulması oldukça önemlidir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Haciz süreci başladıktan sonra sürecin nasıl durdurulabileceği, binlerce borçlu tarafından merak edilmektedir. İcra emrinin verilmesi ile birlikte mal beyanı verilmelidir. Sonrasında ise bir dilekçe düzenlenerek haciz işlemine uygun olan mallar belirtilir.
Bu işlemlerin en çok 10 gün içerisinde tamamlanması durumunda İcra Müdürlüğü haciz işlemlerini durdurmaktadır. Aksi durumda ise alacaklı kişi tekrar mahkemeye başvurabilmekte hatta borçlu için 3 aya kadar hapis cezası aldırabilmektedir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…