Deprem felaketinin ardından afet bölgelerinde hasar tespit çalışmalarına başlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, son verileri paylaştı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre şimdiye kadar afet bölgelerinde bulunan 387 bin 410 binanın incelendi. Yapılan çalışmalar sonucunda 11 bin 114 binanın orta hasarlı olduğu, 99 bin 300 binanın hasarlı olduğu, 180 bin 355 bin binanın ise hasarsız olduğu ifade edildi. 50 bin 576 binanın ise ağır hasarlı ya da yıkık olduğu ve ilgili binaların acilen yıkılması gerektiği açıklandı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanmış olan resmi verilere dayanarak bir haber düzenleyen Ekonomi Gazetesi yazarı Leyla İlhan, sektör uzmanlarının her bir bina için enkaz kaldırma maliyetinin 250 bin TL olduğunu ifade etti.
50 bin 576 binaya göre yapılan hesaba göre ise faturanın 12,6 milyar TL’yi bulabileceği ileri sürüdü.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Sektör içerisinde yıkım müteahhitliği belgesi bulunan ve bulunmayan toplam firma sayısının 2 bine yakın olduğunu ifade eden Bulut, tüm firmaların görevlendirilmesi durumunda firma başına 25 bin yıkım ve enkaz kaldırma görevinin düşeceğini bildirdi. Bulut, bir binanın tamamen yıkılması ve enkazının kaldırılması için gereken sürenin ise yaklaşık olarak 1 ay olduğuna dikkat çekti.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Deprem bölgelerinde bulunan ve yıkılması gereken her bir bina için 2 makineye ihtiyaç duyulacağını ifade eden Bulut, sıralı yıkım kararının alınması durumunda 4 bin iş makinesinin hali hazırda olması gerektiğini belirtti.
Bu sayının sektörün mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda karşılanabilir olduğuna dikkat çeken uzman isim, her bina için 8 personelin görevlendirilmesi gerektiğini de belirtti. Bulut, eşzamanlı yıkım için 16 bin personele ihtiyaç duyulacağını vurguladı.
Sizler Konu Hakkında Neler Düşünüyorsunuz Yorumlarda Belirtmeyi Unutmayın!