Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya illerimizi harabe bir hale getiren bu iki deprem; içlerimize oturmuştu. Yaşanan faciadan dolayı tam tamına 41 bini aşkın vatandaş hayata gözlerini kapatmıştı. Artçı depremlerin kaldığı yerden devam ettiği bilinirken; birçok vatandaşın kalp atışı ve deprem ikilemi arasında kaldığı görüldü. Peki, bu normal mi ve daha ne kadar devam edecek?
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Depremden sonra, özellikle depremi şiddetli bir biçimde yaşayan vatandaşlarda; travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete, kaygı bozukluğu, depresyon, sürekli sinirli olma hali, uykusuzluk, gergin olma gibi birçok durumun bulunduğu uzmanlar tarafından dile getirilmişti. Özellikle depremden sonra birçok kişinin hastaneye baş dönmesi şikayetiyle gittiği de ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine uzman isimler ise depremin yarattığı enerjinin insanlara geçtiğini ve bu baş ağrısı gibi durumların en az 1 ay kadar süreceği ifade edilmişti. Peki, kalp atışlarını sık sık deprem oluyor gibi hissetmek normal mi?
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Kahramanmaraş depremine ya da başka bir yerdeki depreme yakalanan vatandaşlar, deprem anında ne yapacağını bilemez. Hızla kalplerinin çarptığını ve nefes alışverişlerinin hızlandığı görülür. Depremin süresi uzunsa bu kalp atışı da giderek hızlanır ve normalin üzerinde seyir eder. Deprem bittikten sonra duraksama yaşanmaz ve kalp atışları halen hızla atışa yapmaya devam eder. Bu yüzden depremden sonra kişiler o her kalp atışını deprem olarak hissedebilir.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!