Klasik cep telefonlarının akıllı telefonlara dönüşmesi ile birlikte gelişen sosyal medya uygulamaları, son yıllarda kullanıcı sayılarını ciddi oranlarda artırdı. Bu durum sosyal medya şirketleri arasında rekabeti kızıştırırken her platformun kendisine özgü özelliklerinin geliştirilmesi amacı ile de şirketleri harekete geçirdi.
TikTok, 2016 yılında başlatılan bir sosyal medya uygulamasıdır ve dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır. Uygulama, kısa videolar oluşturma ve paylaşma imkanı sunmaktadır ve özellikle müzik, dans ve mizah içerikleri ile popülerdir. Kullanıcılar, videolarını ses efektleri, filtreler ve diğer araçlarla özelleştirebilirler.
Hem mevcut müşterilerini sadık müşteri statüsüne taşımak hem de potansiyel müşterilerini bünyelerine dahil etmek isteyen sosyal medya platformları, geçtiğimiz yıldan bu yana arka arkaya yeni özellikler açıklamaya devam ediyorlar. Canlı yayınlarda kullanıcıların ciddi gelirler elde etmesine imkan tanıyan sosyal medya platformu ülkemizde sık sık eleştirilse de yurt dışında geniş bir kullanıcı kitlesine erişti.
TikTok'un bazı insanlar tarafından zararlı olarak görülmesinin nedeni, uygulamanın çocuklar ve gençler arasında popüler olması ve bazı kullanıcıların uygunsuz içerikleri paylaşabilmesidir. Ayrıca, bazı ülkeler TikTok'u gizlilik endişeleri nedeniyle yasaklamışlardır.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Yaş sınırının düşük olması sebebi ile ülkemizde ağır eleştirilere maruz kalan hatta büyük bir kesim tarafından yasaklanması gerektiği düşünülen TikTok, geçtiğimiz hafta yurt dışında da benzer bir konu ile gündeme geldi.
Hollanda yönetimi tarafından tartışılmaya başlanan uygulamanın, özellikle verilerin korunmasına yönelik yeterli bir seviyede olmadığı iddia edildi. Koalisyon partilerinin kişisel verilerin korunmasına yönelik endişeleri giderek artarken ilgili verilere Çin hükümeti tarafından erişilebileceği de ileri sürüldü.
Bu iddianın üzerine Hollanda Temsilciler Meclisi’nde bulunan çoğunluk, memurların ve milletvekillerinin telefonlarında TikTok uygulamasının bulunmaması gerektiğini savundu.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Hollanda’da özellikle çocuklar arasında popüler olan ve resmi verilere göre 3,5 milyonda fazla kullanıcısı olan TikTok, Avrupa Birliği Komisyonu’nda da gündeme geldi. Komisyon, çalışanların özel ve kurumsal telefonlarında TikTok’un yasaklanmasına karar verdi. Çinli TikTok uygulamasının güvenlik sebebi ile kaldırıldığı açıklandı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Avrupa Birliği Komisyon Sözcülüğü tarafından yapılmış olan resmi açıklamada, TikTok’u kaldırmak istemeyen personellerin iş ile ilgili uygulamaları kişisel telefonlarından silmeleri gerektiği ifadesi yer aldı. Personellere gönderilen mail ile TikTok’un en kısa zaman içerisinde (15 Mart tarihinden önce) silinmesi gerektiği aksi takdirde cihazların “kurumsal ortam ile uyumsuz” olarak değerlendirileceği bildirildi.
Sizler Konu Hakkında Neler Düşünüyorsunuz Yorumlarda Belirtmeyi Unutmayın!