Ülke sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahipleri devletin pek çok kurum ve kuruluşundan hem nakdi hem de ayni yardımlar alabilmektedir. Bu kapsamda özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hizmete açılan sosyal yardımlar dikkat çekerken son dönemlerde Vakıfbank’ın sosyal yardım kartı da gündemden düşmemeye başladı.
Kamu bankası Vakıfbank tarafından hizmete sunulan kart ürünleri arasında yer alan sosyal yardım kartı, yalnızca ihtiyaç sahiplerinin kullanımlarına açıktır. Belediyelerin Sosyal Yardım Birimlerine nakit yardımı başvurusunda bulunan ve ilgili başvuruları olumlu sonuçlanan ihtiyaç sahipleri, Vakıfbank’ın sosyal yardım kartı ürününden yararlanabilmektelerdir. Bu yardım kartı, başvurunun onaylanmasını takiben 15 gün içerisinde kullanıma açık hale getirilmektedir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Vakıfbank sosyal yardım kartı pek çok farklı alanda kullanılabilmektedir. Belediyenin uygun gördüğü giyim, gıda ve diğer kategorilerde işleme açık olan sosyal yardım kartı, şu özelliklere sahiptir:
· Kurumun talep ettiği belirli üye iş yerlerinde kullanılabilir.
· ATM’den nakit çekiminde kullanılabilir.
· Sadece alışverişlerde kullanılabilir.
Gelir düzeyi düşük olan ihtiyaç sahiplerinin kullanımlarına açık olan Vakıfbank sosyal yardım kartı, hanede bulunan kişi sayısına ve hane halkının aylık toplam gelirine göre farklı limitlere sahiptir. Kamu bankası bu sosyal yardım hizmeti için alt sınırı 500 TL, üst sınırı ise 4 bin 500 TL olarak belirlemiştir.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Kamu bankası Vakıfbank aracılığı ile hizmete sunulan ancak ihtiyaç sahibinin bağlı bulunduğu belediye biriminin onayından geçmek durumunda olan sosyal yardım kartından şu gruplarda yer alan kişiler yararlanabilmektedir:
· Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan,
· Kendilerine ait bir evleri olmayan,
· Eğitim yardımı ya da kırtasiye yardımı alan,
· Düzenli bir aylık geliri olmayan,
· Eşi vefat etmiş olan,
· Muhtaçlık düzeyinde olan asker aileleri,
· Kendi bakımını üstlenemeyen muhtaç kişiler,
· Engelli raporu olan ihtiyaç sahipleri,
· Üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkul olmayan kişiler.
Sizler Konu Hakkında Neler Düşünüyorsunuz Yorumlarda Belirtmeyi Unutmayın!