23 Mart itibariyle yılın ilk orucu tutulmaya başlandı. Müslüman vatandaşların görevlerinden biri olan oruçta, bünye uzun süre aç ve susuz kaldığı için dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar oluyor. 14 saat boyunca su ve yemek görmeyecek olan bünyeye bir anda baskı uygulamanın ters tepeceği gündeme bomba gibi düştü. İşte merak edilen tüm detaylar…
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Babalitaş, sahur ve iftar yemeklerinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıklayarak; “Sahurda genellikle çorba, az zeytinyağı ile yapılmış hafif yemekler ve kahvaltı tercih edilebilir. Çok tuzlu ve baharatlı besinler tercih edilmemelidir. Protein tüketimini arttırabilirsiniz. Daha sonra 1 kase çorbadan 5 dakika sonra ana yemeğe geçilmelidir. İftarda mideyi ani bir şekilde doldurmak anormal tansiyon ve şeker yüksekliği, mide bağırsak rahatsızlıklarına sebep olur.” sözlerini dile getirdi. İftardan hemen sonra yapılması gerekenlerde yine Babalitaş tarafından duyuruldu!
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
İftardan sonra yürüyüş yaparak sindirimi rahatlamanın faydalı olduğunu açıklayan uzman isim; “İftardan sonra 30-45 dakikalık tempolu yürüyüşler sindiriminizi kolaylaştıracaktır. İftar sahur arasında 1 şişe maden suyu tüketin. Mideyi çok rahatsız etmemek için pişirme yöntemlerinize dikkat edin. En doğru pişirme yöntemleri; ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır. Kızartma ve kavurma yöntemlerini en aza indirgemeye özen gösterin” açıklamasında bulundu. Kızartma ve kavurma gibi ürünlerin su kaybına neden olduğunu ifade etti.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!