Ramazan ayıyla birlikte vatandaşların gün içerisinde yemek yemesi sıfırlanıyor. Sahur zamanı ve iftar zamanı arasında yenilen yemeklere ise çok dikkat edilmesi gerekiyor. Sahurda susatan ve yağlı yemekler yenilmezken, iftarda ise bir anda yüklenmemek gerekiyor. Peki uzmanlar kilo alınması için nasıl bir öneride bulunuyor?
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Dahiliye Uzmanı İhsan Solmaz, Ramazan ayında yeme – içme konusunda çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek; “Ramazan ayında insanların yeme ve içmesi tümüyle düzene giriyor. Ramazan ayında sahur ve iftarı hemen hemen aynı saat dilimlerinde yapıyoruz. Hem sahurda hem iftarda ağır yemekler yemekteyiz. Sahurun bir özelliği de çoğu vatandaş sahurdan bir saat olsa da uzun süreli uyku moduna girmektedir. Yemek sonrasında uzun süreli uyku, haliyle bize egzersiz olmadığı için ciddi bir şekilde kalori olarak geri yansıyor.” sözlerini dile getirdi.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!
Solmaz, yemek yeme alanında ise açıklamalarda bulunarak, “Sahurda ve iftarda tüketebildiğimiz kadar değil de ihtiyacımız kadar olanı tüketmemiz lazım. Mideye fazla yüklenilmemesi gerekiyor. Özellikle karbonhidrat içeren ve kalorisi yüksek olan besinleri az tüketmemiz lazım. Hastalarıma Ramazan ayı boyunca iftardan sonra muhakkak egzersiz yapmayı öneriyorum.” dedi.
Devamı İçin Diğer Sayfaya Geçiniz!