Karadeniz Gazı, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde bulunan bir doğal gaz kaynağıdır. Bu kaynak, Fatih sondaj gemisi tarafından keşfedilmiştir ve 540 milyar metreküp doğal gaz içermektedir. Türkiye, bu keşiften önce doğal gazın büyük bir kısmını dışarıdan ithal ediyordu. Ancak Karadeniz Gazı'nın keşfiyle birlikte, Türkiye'nin enerji bağımsızlığına önemli bir katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Karadeniz'deki doğal gaz rezervlerinin güncellenerek 540 milyar metreküpten 652 milyar metreküpe çıktığı görülüyor. Ayrıca Çaycuma-1 sondaj sahasında 58 milyar metreküplük yeni bir gaz sahasının keşfedilmesiyle birlikte Türkiye'nin Karadeniz'deki toplam doğalgaz keşfi 710 milyar metreküpe ulaştı.
Karadeniz Gazının Evlerde Kullanılacağı Tarih Belli Oldu! Büyük Müjdeye Az Kaldı…
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Karadeniz Gazının Evlerde Kullanılacağı Tarih Belli Oldu!
Karadeniz Gazının Evlerde Kullanılacağı Tarih Belli Oldu!
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı temsilcileri bir sunum yaptı. Türkiye'nin en büyük keşfi olarak kayıtlara geçen Fatih sondaj gemisinin 540 milyar metreküp doğal gaz keşfini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kurban Bayramı arifesinde Karadeniz Gazı'nın Filyos'a getirilmesi için tören düzenleneceğini açıkladığını hatırlatan Özcan, kaynağın karadan Türk iletim sistemine bağlanmasından sorumlu olduklarını ifade etti. Özcan, kasım ayı itibariyle tüm hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı.
20 Nisan Perşembe günü Karadeniz Gazının sistemin devreye alınmasını beklediklerini, ardından tüm Türkiye'ye gaz ulaştıracaklarını da ifade etti.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
710 milyar metreküp doğalgaz kaç yıl gider?
710 milyar metreküp doğalgaz kaç yıl gider?
Karadeniz'deki toplam doğal gaz keşfi 710 milyar metreküpe ulaşmışsa ve Türkiye'nin yıllık doğal gaz tüketiminin sabit kaldığı varsayılırsa, doğal gaz rezervleri yaklaşık 30 yıl yetecektir. Bununla birlikte, gerçek tüketim oranlarının ve rezerv tahminlerinin, enerji talebindeki değişiklikler, teknolojik ilerlemeler ve arama çabaları dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olarak dalgalanabileceğini belirtmekte fayda var. Ayrıca ODTÜ akademisyeninin 15 yıllık bir rezerv olduğu yönündeki açıklaması da dikkate alınmalıdır.