×
  • Anasayfa
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Gündem
  • Yaşam
  • Ankara Haber
  • Dünya
  • Spor
  • Siyaset
  • Asayiş
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Biyografi
  • Kültür - Sanat
  • Hukuk
  • Dizi Haberleri
  • Masterchef Türkiye 2022
  • Survivor Haberleri
  • Sinema Haberleri
  • Burç Haberleri
☰
  • Anasayfa
  • Gündem

Üniversiteler Yüz Yüze ne Zaman Açılacak? O Tarih Belli Oldu! İşte YÖK Açıklaması: Üniversiteler Online Mi, Hibrit mi Olacak?

3 Nisan 2023 tarihi itibariyle, 2022-2023 bahar döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitime başlayacak mı? Halen devam eden online eğitimlerin yanında, devam şartı aranmaksızın isteyen öğrencilere yüz yüze eğitim imkanı da sağlanacak mı? İşte YÖK Açıklaması: Üniversiteler Online Mi, Hibrit mi olacak? İşte Detaylar...

10 Eylül 2023 Pazar 04:03
14

YÖK Başkanı Erol Özvar, deprem felaketi nedeniyle MEB'e bağlı okullar ve yükseköğrenim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Özvar, deprem nedeniyle  üniversitelerde ara verilen yüz yüze eğitime ne zaman başlanacağına ilişkin bilgi verdi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılında, deprem nedeniyle üniversitelerde yüz yüze eğitime başlama tarihi açıklandı. Üniversiteler yüz yüze ne zaman açılacak? O Tarih Belli Oldu! İşte YÖK Açıklaması: Üniversiteler Online Mi, Hibrit mi olacak?

Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…

24

Üniversiteler yüz yüze ne zaman açılacak? O Tarih Belli Oldu!

Üniversiteler yüz yüze açılıyor mu sorusuna YÖK Başkanı Erol Özvar'ın açıklamaları;

3 Nisan 2023 tarihi itibariyle, 2022-2023 bahar döneminde üniversitelerde yüz yüze eğitime başlanacak. Bu süre zarfında, halen devam eden online eğitimlerin yanında, devam şartı aranmaksızın isteyen öğrencilere yüz yüze eğitim imkanı da sağlanacak.

Yükseköğretim kurumları, ilgili kurullarında alınan kararlar doğrultusunda, bir dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilebilmesine ilişkin düzenlemeleri yapacaklar.

Daha önce belirlenen AKTS kredilerine göre bir yarıyılda en fazla yüzde 30'unun uzaktan öğretim yoluyla verilebileceği kısıtlaması uygulanmayacak.

Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam eden öğrenciler, eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilecekler.

Nisan ayına ertelenen derslere ait uygulamalar, yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının alacağı kararlar ile ödev, proje ve benzeri şekilde veya bahar dönemi içinde, yaz döneminde ya da bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlayacak, ancak online eğitim de devam edecek ve öğrencilere her iki seçenek sunulacak. Üniversiteler, hem uzaktan öğretim hem de yüz yüze eğitim konusundaki düzenlemeleri yaparak, öğrencilere uygun eğitim ortamı sağlayacaklar.

Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…

34

Sınavlarda Değerlendirme Nasıl Yapılacak?

Bahar döneminde gerçekleştirilecek ara sınavlar, özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç olmak üzere, "şeffaflık ve denetlenebilirlik" ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrimiçi yapılacak. Bu süreçte kullanılacak değerlendirme yöntemleri şunlardır:

Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…

44

Açık uçlu veya çoktan seçmeli çevrim içi sınavlar

Ödevler

Çevrimiçi kısa sınavlar

Projeler

Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) etkinlikleri

ÖYS kullanım analitikleri ve benzeri uygulamalar

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme ve yeterlilik sınavları gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağı ise, yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları tarafından belirlenecektir. Bu kararlar, öğrencilerin eğitim süreçlerinin sağlıklı ve adil bir şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla alınmaktadır.

Sizler YÖK'ün Üniversite Eğitim Açıklaması Hakkında Neler Düşünüyorsunuz? Yorumlarda Belirtmeyi Unutmayın!

İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Daha fazla haber:
© 2023

Haberler Ankara


‧ Anasayfa ‧ İletişim