KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), Türkiye'de küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) gelişimini ve rekabet gücünü artırmayı amaçlayan bir devlet kurumudur. KOSGEB, işletmelerin ve girişimcilerin fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine, işletmelerini büyütmelerine ve istihdam yaratmalarına yardımcı olmak için finansal destek, eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
KOSGEB, başlangıç ve gelişme aşamalarındaki işletmelere çeşitli hibe ve destek programları sunar. Geri ödemesiz hibe desteği, işletmelerin ve girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine yardımcı olan ve geri ödeme yapmaları gerekmeden sağlanan finansal desteği ifade eder.
KOSGEB'in daha önce sunulan bazı destek programları şunlardır:
Girişimcilik Destek Programı: Başlangıç aşamasındaki işletmeler için hibe ve eğitim desteği sunar. KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı: KOBİ'lerin büyümesi, teknolojik gelişimi ve inovasyon kapasitesinin artırılmasına yönelik destekler sağlar. Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı: İşletmelerin Ar-Ge ve inovasyon projelerine katkıda bulunan destekleri içerir.
KOSGEB 150 Bin TL Geri Ödemesiz Hibe Desteği Başladı! İşte detaylar...
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Finansal anlamda istikrarın korunabilmesi ve küçük ile orta işletmelerin piyasadaki varlığını sürdürebilmesi için destekleme programlarını devreye almaya devam eden KOSGEB, bu kez ‘Mobilya İmalatı Hibe Desteği’ paketini hayata geçirdi. Mobilya imalatı desteği kapsamında mobilya üretip bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere destek vereceği öğrenilen KOSGEB, destek miktarını ise 150 bin TL olarak ilan etti. Peki KOSGEB mobilya imalatı hibe desteği nasıl alınır, başvuru şartları neler? İşte KOSGEB mobilya imalatı hibe desteğine ilişkin tüm detaylar…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
MOBİLYA ÜRETİCİLERİ İÇİN DESTEK BAŞLADI
Hem beyaz eşya hem de diğer mobilyaları satmayı düşünenler için bir destek paketi hazırlamış olan KOSGEB, paketten yalnızca kendi ürettiği mobilyaları satacak olan kişilerin yararlanabileceğini bildirdi.
Yani al sat yapan kişilerin destek paketinden yararlanamayacağının altını çizmiş olan KOSGEB, bu kapsamdaki kişilerin işyeri açmasına ilişkin verilecek olan destek hakkında; “Destek, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. Mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
TOPLAMDA 150 BİN TL ÖDEME YAPILIYOR
C-31 türü mobilyaların üretimi halinde hibe programından yararlanabileceğini bildiren KOSGEB, bu program kapsamında 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe, 100 bin TL’ye kadar geri ödemeli sıfır faizli kredi sağlanacağını bildirdi. Toplamda 150 bin TL’lik destek sağlayacak olan KOSGEB; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını aşmış, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası’nı almış ve KOSGEB Mobilya İş Planı’na sahip olan kişilerin ikamet ettikleri KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne başvuru yapabileceğini duyurdu.