Dengeli ve düzenli beslenme için sıkça önerilerde bulunan uzman isimler, bir süredir beslenme listesine bamya tohumunun eklenmesini de öneriyor. Bu kapsamda pek çok faydası bulunan bamya tohumu, son zamanların en çok merak edilen sebze tohumlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kendisi de oldukça faydalı olan bamyanın tohumunun faydaları ise, son derece şaşırtıcı.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
İçerdiği potasyum, B, C ve K vitamini, kalsiyum, demir ve folik asit nedeniyle uzmanların yeni önerisi haline gelmiş olan bamya tohumu çok sık duyulmaya başlanmış olsa da henüz yaygın olarak tüketilmiyor. Özellikle faydaları merak edilen bamya tohumu, sağlık açısından adeta mucizeler sağlıyor. Peki bamya tohumunun faydaları nelerdir? Bamya tohumu neye iyi gelir? İşte bamya tohumunun bilinmeyen faydaları…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
BAMYA TOHUMUNUN ÇOK FAZLA FAYDASI BULUNUYOR
Özellikle lif açısından son derece zengin olan bamya tohumu, tam bir diyet dostu. Uzmanların mutlaka diyet listelerine alınmasını önerdiği bamya tohumu, uzun süre tok kalmayı sağladığı gibi kabızlık gibi sindirim problemlerinin çözümüne de faydası bulunuyor. Aynı zamanda diyet dönemi düşebilecek olan enerjiyi hemen toparlamasıyla bilinen bamya tohumu, vücuda enerji sağladığı gibi geç yorulmayı da beraberinde getiriyor. Üstelik bamya tohumu, katarakt gibi göz hastalıklarını önleme konusunda da gerçek mucizeler yaratıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
TÜKETMEK İÇİN KAYNATMAK YA DA KAVURMAK GEREKEBİLİR
Kan şekerini düşüren ve vücudun kan şekerini düzenlemeye yarayan bamya tohumu aynı zamanda bronşit hastalarını tedavi etme noktasında işe yaradığını yapılan araştırmalar ile ortaya koymuş bulunuyor. Eklem ağrıları, menisküs ve kireçlenme gibi sorunları sorun olmaktan çıkaran bamya tohumu ile ilgili bir başka araştırma ise, bu tohumun kolon kanseri riskini azalttığını söylüyor. Et ve sebze yemeklerinde tüketilebilen bamya tohumu, aynı zamanda kaynatılıp suyunun içilmesi şeklinde de tüketilebiliyor. Ayrıca bamya tohumları kahve tohumları gibi kavrulup, çekilirse kahve gibi de kullanılabiliyor.