Sağlığını korumak isteyenlerin beslenme sürecine özen göstermesi gerekir. İlerleyen teknoloji, besinler için yeni üretim biçimlerini doğuruyor. Besinlerin raflarda daha uzun süre kalması için farklı teknikler kullanılıyor. Bunun yanı sıra katkı maddeleri ya da pişirme sürecinde kullanılan yöntemler de besinlerin zararlı olmasına yol açıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Uzmanlar, kanser hastalığından korunmak için sağlıklı beslenmenin ne denli önemli olduğuna her defasında değiniyor. Sağlıksız besinler, vücutta bazı değişimlere yol açarak kanser ihtimalini ciddi anlamda artırabilir. Bu besinlerden uzak durarak kanser riskini en aza indirmek mümkündür.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
PATLAMIŞ MISIR
Patlamış mısırı, masum gibi görünen fakat zararlı olabilen gıdalar arasında yer alıyor. Ancak patlamış mısırın zararı, hazırlanma şeklinden kaynaklanıyor. Uygun yöntemler tercih edildiği takdirde patlamış mısır, faydalı bir yiyecek olarak biliniyor.
Mikrodalgada patlamış mısır hazırlarken mikrodalga torbası kullanmamak gerekiyor. Mikrodalga torbalarında perflorooktanoik asit adı verilen bir madde bulunuyor. Bu madde kansere yol açıyor.
YAPAY TATLANDIRICILAR
Kimyasal işlemler neticesinde elde edilen yapay tatlandırıcılar, vücutta Diketopiperazin birikimine yol açıyor.
Bu madde beyin tümörü oluşumuna yol açabiliyor.
HİDROJENE YAĞLAR
Bu yağlar kimyasal yöntemlerle elde edildiği için zararlı olabiliyor. Hidrojene yağların içerisinde bulunan bazı maddeler, hücre zarının yapısını bozuyor ve kansere sebep oluyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
KONSERVELER
Konserve gıdaların sağlıklı olup olmaması, BPA oranıyla alakalı bir durumdur. BPA, ambalajlardan kaynaklanan zararlı bir madde olarak biliniyor.
Bu kimyasalın bulunduğu ambalajlarda bekleyen gıdalara da BPA geçer. İnsan vücudu da yemekler aracılığıyla BPA’yı alır. Konserve gıdaları çok tüketenlerde kanser riski artar.
BEYAZ UN
Rafine olarak üretilen beyaz unun besin değeri bulunmaz. Beyaz renge ulaşmak için klor gazı kullanılır. Beyaz un yerine kepekli, tam buğday unu tercih edilebilir.
Kansere yakalanmamak için yapay gıdalardan ziyade doğal gıdalara yönelmek gerekir. Özellikle çocukların beslenme düzeninde zararlı gıdalara yer verilmemelidir.