Diyabet, kronik rahatsızlıklar arasında en yaygın görüleri olarak biliniyor. Diyabet hastaları, hayati risk içeren farklı problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Diyabet, oldukça sinsi bir biçimde ilerliyor. Bu nedenle teşhisin konulması gecikebiliyor. Ancak vücut tarafından verilen bazı sinyaller ile hastalığı daha erken dönemde anlamak mümkün oluyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Diyabet hastalığı, vücudun insüline cevap vermemesi neticesinde ortaya çıkıyor. Aynı zamanda hormon eksikliği neticesinde de ortaya çıkıyor. Kan şekeri seviyeleri, daha düzensiz hale geliyor ve günlük hayatı olumsuz etkileyecek belirtiler ortaya çıkıyor. Belirtiler ortaya çıkar çıkmaz bir hekime danışmakta fayda bulunuyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
DİYABET İLK AŞAMALARDA ANLAŞILMIYOR
Hormonlarda meydana gelen çeşitli değişimler, diyabetik olup olmadığı fark etmeksizin kan şekerinin düzensizleşmesine yol açıyor. Kan şekerinde meydana gelen düzensizlikleri bazı belirtiler sayesinde anlamak mümkün oluyor. Ancak en ciddi belirtiler genellikle kan şekerinin çok fazla yükseldiği zamanlarda ortaya çıkıyor. Bu nedenle hastalığın önlenebilir olduğu ilk zamanlarda gerekli tedavi gecikiyor.
Uykudayken kan şekeri ciddi anlamda yükseliyor. Bu nedenle baş ağrısı ortaya çıkabiliyor. Bunun yanı sıra hiperglisemi de görülebiliyor. Bu da uyku düzensizliği, sık tuvalete gitme, susama ve mide bulantısı gibi sorunlara yol açıyor. Bu belirtileri yaşayanların bir hekime görünmesinde fayda bulunuyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
YETERSİZ YA DA AŞIRI TERLEME OLABİLİR
Kan şekerinin yükselmesi halinde yoğun terleme ya da az terleme yaşanabilir. El ve ayaklarda iğne batması hissi, karıncalanma da yaşanabilir. Bu tarz sorunlar yaşayanların bol su içmesi ve karbonhidrat alımı noktasında dengeli davranması gerekir.
Bazı besinler kan şekerinin aşırı yükselmesine yol açıyor. Ekmek, makarna, meyve ve tatlılar bu duruma sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle lif açısından zengin gıdalarla beslenmek daha faydalı oluyor. Uzmanlar, egzersiz yapılmasını ve sağlıklı bir beslenme programı uygulanmasını tavsiye ediyor. Bu sayede diyabetin olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkün oluyor.