Bulaşıcı hastalıkların çok sık görülmeye başladığı dünya genelinde özellikle son dört yıldır belli belirsiz hakimiyet süren koronavirüs, benzer semptomlar gösterdiği grip ile ilk günden bu yana karıştırılıyor. Bu mevsimde görülmeye devam eden gribin belirtileri de koronavirüsün belirtileriyle karıştırılabiliyor. Yani koronavirüs olduğunuzda grip ya da tam tersi bir şekilde grip olduğunuzda koronavirüs olduğunuzu sanmanız çok olası. Oysaki her ikisinin tedavisi farklı şekilde yapılıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Koronavirüs ile gribin birbirine karıştığına dikkat çeken Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bulaşıcı hastalıklardan hangilerinin bu mevsimde daha sık görüldüğünü anlattı. Açıklamaları kapsamında önemli uyarılarda da bulunan Prof. Dr. Ceyhan, bu karışıklığın hiç yaşanmaması için alınması gereken önlemlerden bahsetti. İşte Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın açıklamaları…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
“MAYIS SONUNA DOĞRU GRİP VAKALARI BİTİYOR”
Milliyet’e konuşan Prof. Dr. Ceyhan, mevsimlerde dönemsel kaymanın gribe de yansıdığını belirterek, “Bu durum grip sezonunu da biraz ileri kaydırdı. Eskiden eylül sonu grip vakaları başlar, mayıs ayının başlarında biterdi. Şimdi daha çok ekim sonu gibi grip vakalarını görmeye başlıyoruz. Ocağın birinci haftası ya da aralığın son haftası maksimum düzeye ulaşıyor. Ondan sonra mayıs ayının sonuna doğru ancak grip vakaları bitiyor” açıklamasını yaptı. Bu nedenle mayıs ayından sonra genellikle grip ile karşılaştırılan semptomların koronavirüs olabileceğini bildiren Prof. Dr. Ceyhan, bunun için önlem almak gerektiğini belirtti.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
“MUTLAKA MASKE TAKIN DİYORUZ”
Açıklamalarının devamında başka salgınlardan da bahseden Prof. Dr. Ceyhan, “Örneğin daha çok kışın gördüğümüz bazı hastalıkları yazın da görmeye devam ediyoruz. Örneğin RSV (Solunum Sinsityal Virüsü) dediğimiz solunum yolu enfeksiyonu yapan bir virüs var. Bu virüsü biz yazın hemen hemen hiç görmezdik.
Özellikle pandemi sonrası birdenbire tedbirler ortadan kaldırılınca bütün dünyada yazın RSV salgınları oldu” dedi. Ardından koronavirüse karşı tedbirli olmayı, virüsün hala birilerini öldürdüğünü hatırlatan Prof. Dr. Ceyhan, “Bu nedenle kapalı ortamlara giriyorsanız ve risk grubundaysanız, yaşınız hastalığınız kullandığınız bir tedavi nedeniyle bağışıklığınız baskılanmışsa mutlaka maske takın diyoruz” ifadeleriyle açıklamalarını noktaladı.