Altının değeri her geçen gün artıyor. Eskiden düğünlerde yarım altın takmak bile ayıp kabul edilirken insanlar artık gram altın bile takamıyor. Bu nedenle düğünlerde sahte altın takılması vakaları da her geçen gün artıyor. 10 ayardan ya da %41,7’den az olan altınlar sahte olarak kabul ediliyor.
Sahte altın satan kişilere karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bir kuyumcuya giderek altınları kontrol ettirmek ya da farklı yöntemler uygulayarak altınları kontrol etmekte fayda var. Sahte ürünler nedeniyle parasını kaybeden çok sayıda kişi bulunuyor. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda bulunuyor. Sahte altın, çok basit yöntemler sayesinde kolayca anlaşılıyor.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
SAHTE ALTIN NASIL ANLAŞILIR?
Sahte altını anlamak için farklı yöntemler öneriliyor. Ancak bazı yöntemler kesin sonuç vermiyor. Isırık testi, kullanılan yöntemler arasında bulunuyor. Gerçek altını ısırdığınızda üzerinde iz kalması gerektiği söyleniyor. Ancak altını ısırmak, dişler açısından sakıncalı olabilir.
24 ayar altın daha saf yapıdadır. Ancak 22 ayar altında 22 kısım altın bulunur. Diğer kısımlarda ise farklı metaller yer alır. Altın, yumuşak bir maden olduğu için farklı metaller kullanılarak daha sert hale getirilir. Altının gerçek olup olmadığını anlamak için en güvenilir yöntem bir kuyumcudan yardım istemektir.
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
SU TESTİ İLE SAHTE ALTIN ANLAŞILABİLİR
Altının gerçek mi sahtemi olduğunu anlamak için kullanılabilecek yöntemlerden biri su testi oluyor. Ilık su dolu bir kabın içerisine altını atarak test yapılabilir. Altının dibe batması halinde gerçek olduğu anlaşılır.
Gerçek olmayan altının malzemesi hafif olduğu için suya batmaz ve yüzeyde kalır. Islandıktan sonra kararma meydana geliyorsa bu da sahteliğe işarettir. Ancak bu yöntem de her zaman doğru sonuç vermeyebilir.
Sahte altının üzerine sirke döküldüğünde renk değişimi olabilir. Kolye, küpe gibi takıların gerçek altın olup olmadığını anlamak için cilt üzerinde leke bırakıp bırakmadığına bakılabilir. Neodimyum mıknatıs ile altını çekmeye çalıştığınızda geliyorsa altın sahte olabilir. Ancak bu yöntemler hiçbir zaman kesin sonuç vermeyeceği için bir uzmandan destek alınması gerekir.