Schengen Vizesi, Schengen Bölgesi'nde bulunan 26 Avrupa ülkesine seyahat etmek için gereken bir vize türüdür. Bu 26 ülke, birlikte Schengen Anlaşması'nı imzalayan ülkelerdir ve bu anlaşma sayesinde bu ülkeler arasında pasaport kontrolsüz seyahat mümkündür.
Schengen Vizesi, vizenin alındığı tarihten itibaren 180 gün içerisinde, en fazla 90 gün süresince Schengen Bölgesi'nde bulunmayı mümkün kılar. Bu vizeyi almak için genellikle seyahat amacınızı, seyahat edeceğiniz ülkeyi ve diğer gerekli belgeleri belirtmeniz gerekmektedir.
Schengen Vizesi almak için başvuruda bulunacak kişinin, seyahat masraflarını karşılayabilecek maddi gücü olduğunu ve Schengen Bölgesi'nden ayrılacağını kanıtlaması gerekmektedir. Bu vizeyi alırken seyahat, sağlık sigortası da gerekmektedir.
Unutulmamalıdır ki, Schengen Vizesi'nin amacı turistik, iş veya akraba ziyareti gibi kısa süreli seyahatler içindir. Eğer bölgede daha uzun süreli ikamet, çalışma veya öğrenim amacıyla bulunmayı planlıyorsanız, uygun bir uzun süreli vize veya oturum izni almanız gerekmektedir. Bu tür vize ve izinler genellikle belirli bir Schengen ülkesinden alınır ve sadece o ülkede uzun süreli ikameti kapsar.
Türkiye’den Schengen Vizelerine Ret Veren Ülkeler Belli Oldu!
Türkiye’de yaşayan kişiler için en büyük zorluk Schengen vizeleri olmaya başladı. Şarkıcıların ve akademisyenlerin de dahil olmak üzere pek çok kesimin Schengen vizesine ret üstüne ret gelirken, en çok ret veren ülkeler sıralaması ortaya çıktı. Anadolu Ajansı (AA), ülkelerin ret oranlarını derlerken; listede yer alan ülkeler ise ret oranlarıyla şaşırttı. İşte Ret Veren O Ülkeler...
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Bazı Avrupa ülkelerinin 2022’de Türkiye’den başvuruları reddetme oranlarının 2019 yılıyla kıyaslandığında iki katına çıktığı bilgisini veren AA, ret oranlarında ön sıralarda yer alan ülkeleri de bildirdi. 2019 yılında 906 bin Schengen vizesinin yüzde 9,7’sinin ret yediğini bildiren AA, 2022 yılında ise 778 bin Schengen vizesi başvurusundan yüzde 15’inin ret edildiğini açıkladı. Ret oranında Rusya’yı geçen Türkiye’ye en çok ret veren ülkeler de belli oldu. İşte detaylar…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
RET ORANLARI YÜZDE 51,1’E KADAR ULAŞTI
Schengen vizesi başvurularında ret oranları en yüksek ülkeleri sıralayan AA, bu ülkeleri; Estonya, Finlandiya ve Belçika olarak bildirdi. Estonya’nın yüzde 52,1 oranında ret verdiğini açıklayan AA, bu rakamın 2019 yılında yüzde 16,95 olduğunu duyurdu.
Finlandiya’nın ret oranının yüzde 40,6’ya ulaştığını belirten AA, 2019 yılında bu oranın yüzde 23,20 olarak tespit edildiğini ifade etti.
Her üç vizeden birini reddeden Belçika’nın ret oranı ise 2019 yılına yüzde 33 iken, 2022 yılında yüzde 37,7’ye çıktı. Öte yandan AA, diğer ülkelere ilişkin de bilgi verdi.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
EN ÇOK BAŞVURU YAPILAN ÜLKELERDE RET YÜZDE 21’İ BULDU
Schengen ret oranında yüzde 22,7’ye ulaşan İsviçre’yi geçen Danimarka, yüzde 34 oranında vize ret etti. Norveç’te ise 2019 yılın göre bir düşüş olduğunu gözleyen AA, 2019 yılında yüzde 38 olan ret oranının 2022 yılında yüzde 31,9’a çıktığını duyurdu. Türkiye'den AB ülkeleri de sıralayan AA, bu ülkeleri Almanya, Yunanistan, Fransa ve İtalya olarak duyurdu. Almanya’nın yüzde 21 oranında rette ulaştığı açıklayan AA, Fransa’nın ret oranının yüzde 13,4; Yunanistan’ın ret oranın yüzde 9,63; İtalya’nın ret oranının ise yüzde 7 ile olduğunu bildirdi.