Fasulye pişirmek için bir gün önceden hazırlık yapmak gerekiyor. Fasulyeler, bir gece önceden ıslatılıyor. Bu sayede pişirilebilir bir hale geliyor. Fasulyeleri suda ıslattıktan sonra da en az bir saat pişirmek gerekiyor.
Kuru fasulye Türk mutfağında en sevilen lezzetlerden biri olarak biliniyor. Kuru fasulyeler haşlandıktan sonra da bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Kuru fasulyenin daha hızlı pişirilmesi için salatalıktan yararlanılabilir. Haşlama suyuna konulan salatalık, kuru fasulyenin daha hızlı pişmesini sağlıyor. Kulağa tuhaf gelse de salatalık, kuru fasulyenin daha hızlı bir şekilde pişmesini sağlıyor. Salatalık, nohut ve mercimek pişirilirken de kullanılabilir. Böylece haşlanma süreci çok daha kısalır.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
FASULYENİN SUDA BEKLETİLMESİNİN NEDENİ
Fasulyenin suda bekletilmesi, pişirme süresinin daha kısa olması açısından önemlidir. Aynı zamanda gaz oluşmaması için fayda sağlar. Suda bekletme sayesinde demir emilimini önleyen bileşikler azalır.
Fasulye, suda bekletildiği takdirde yumuşar. Yumuşayan fasulyeler, daha kolay bir şekilde pişer. Pişirme süresinin kısalması ile hem yemek hazırlama süreci daha kolay tamamlanır hem de daha az doğal gaz ya da tüp harcanır.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
KURU FASULYE NASIL YAPILIR?
Kuru fasulye yapmak için dört yemek kaşığı olacak şekilde sıvı yağ kullanmak gerekiyor. Aynı zamanda iki yemek kaşığı sıvı yağ kullanmak da fayda sağlıyor. Ardından doğranmış soğanlar tencereye ilave ediliyor ve pembeleşinceye kadar pişiriliyor.
Soğanların kavrulmasından sonra bir yemek kaşığı olacak şekilde domates salçası ilave etmek gerekiyor. Salça, kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam ediliyor. Son olarak kuru fasulyeler tencereye ilave edilerek üzerine 3 su bardağı su ekleniyor. Arzuya göre kırmızı toz biber de ilave edilebilir. 1 çay bardağı tuz ve toz şeker de ilave ediliyor. Fasulyeler yumuşayana kadar yemeğin pişmesi gerekiyor. Kuru fasulye pirinç pilavı ile servis edilebilir.