Doğada insanlar ve hayvanlar olmak üzere canlılar sınıflandırılıyor. Ancak mikroskobik boyutlarda olan canlıların varlığı çoğu zaman unutuluyor. Bu canlılardan bazıları insanların yüzünde yaşıyor. Bu canlılar, sebum ile beslenerek yüz binlerce olacak şekilde çoğalabiliyor. Yüzümüzde yaşayan bu canlılara demodex adı veriliyor. Demodex adı verilen canlılar, temas sonrasında farklı insanlara da bulaşıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Demodex adı verilen canlıların yıkama yoluyla temizlenmesi mümkün olmuyor. Bu nedenle siz yaşadıkça bu canlılar da sizinle yaşamaya devam ediyor. Bu canlılar sizin aracılığınızla başka kişilere de bulaşabiliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
İNSAN VÜCUDUNDA BULUNAN DEMODEX SAYISI 2,5 MİLYONA ULAŞIYOR
İnsan vücudunda bulunan toplam demodex sayısının 2,5 milyon olduğu belirtildi. Bu canlılar, insan vücudunda bulunan sebum adı verilen sıvı ile besleniyor. Demodexler, mikroskobik eklem bacaklılara verilen isim olarak biliniyor.
Demodexler insanlar arasında bulaşarak yayılma alanı buluyor. Akarlar sadece insan vücudunda bulunmuyor. Eşyalarda da akarlara rastlamak mümkün oluyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
YÜZÜ YIKAMAKLA GEÇMİYOR
Demodexler, yüz sık sık yıkansa bile geçmiyor. Demodexlerin boyunun 0,4 mm olduğu biliniyor. Demodexlerin sadece insan vücudunda yaşaması mümkün oluyor. Bilim adamları, ilk temas anında demodexlerin anne ve babadan gelebileceğini belirtiyor. Demodexlerin insanlar açısından herhangi bir zararı bulunmuyor. Ömürleri ise 20 gün olduğu için ziyaretleri de çok uzun süre devam etmiyor.
Demodexler, tek çiftleşmede 24’e kadar yumurta üretiyor. Yumurtaları ise gözeneklerin içerisine bırakıyorlar. Demodexler, ölü hücrelerin toplanması noktasında cilde fayda sağlıyor. Ancak çok fazla yuva yapmaları halinde rosacea gibi sağlık problemleri ortaya çıkıyor. Demodexler için herhangi bir tedavi uygulanmıyor. Ancak rosacea için hekimler tarafından önerilen tedavinin eksiksiz şekilde uygulanması gerekiyor.
Demodexler oldukça küçük boyutlara sahip oldukları için gözle görülmesi mümkün olmuyor. Demodexlerin ilk doğum anından itibaren insan vücuduna geçtiği tahmin ediliyor. Demotexler zararlı olmasa da evlerde halıda, yatakta biriken akarların zararları olabiliyor.