Mum, genellikle bir fitilin yardımıyla yanma amacıyla kullanılan bir tür katı yakıttır. Bir mumun ana maddesi genellikle parafin, balmumu, stearin, tallow (hayvan yağı) veya soya olabilir. Mumlar, ısı ve ışık sağlamanın yanı sıra bir ortama hoş bir koku yaymak için de kullanılır.
Mumlar tarih boyunca birçok farklı kültürde ve dini ritüelde kullanılmıştır. Günümüzde mumlar, aydınlatma, atmosfer yaratma, meditasyon ve dinlenme, aromaterapi ve hatta bazı sanatsal uygulamalar için kullanılır.
Ankara Mum Atölyesi Çok Dikkat Çekiyor!
Hem yetişkinler hem çocuklar için Ankara’da hizmet veren Mum and Mum atölyesi kapılarını ziyaretçilere açıyor. Ankara Yaşamkent’te bulunan bu mekanda ziyaretçiler work shop etkinliğine katılarak kendi zevklerine göre mum tasarlıyor. Son dönemde gençlerin bir numaralı adresi haline gelen bu mekanda keyifli bir şekilde vakit geçirip mum üretmek mümkün oluyor. Ankara Mum Atölyesi Çok Dikkat Çekiyor! Aşklarını Mumla Anlatıyorlar... Peki, Doğal Mum Nasıl Yapılır?
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Mum yapımını öğrenip kendi mumunuzu tasarlayabileceğiniz bu atölyeye ister tek başınıza ister sevdiklerinizle birlikte grup halinde katılma şansı sunuluyor. Mumun ana maddesi olan parafin hakkında detaylı bilgiler öğretilen mekanda, work shop etkinliği boyunca önemli bilgi ve teknikler aktarılıyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
ANKARA’DA MUM TASARLAMA ATÖLYESİ
Mumun ana maddesi parafini satana dönüştürüp üretme keyfi yaşamak isteyen her yaştan Ankaralılar bu mekanı tercih ediyor. Parafin dışında doğal soya wax ile yüzde 100 doğal mumlar üretmek mümkün oluyor. Ayrıca hassas kişiler için vegan üretim yapılan bu mekanda muhteşem esanslar ile kokulu mumlar tasarlanabiliyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
YETİŞKİN VE ÇOCUKLARA AYRI EĞİTİMLER
Son dönemde gençlerin akın ettiği atölye Ankara Yaşamkent’te bulunuyor. Yaklaşık 2 saat süren eğitimler ile her yaştan kişilere mum yapma deneyimi yaşatılıyor. Sevdikleriyle birlikte eğlenip bir yandan sanat yapmak isteyen Ankaralılar Mum and Mum atölyesinin programına kayıt yaptırabilir.
Mum tasarımında muhteşem kokulu esanslar, vanilya ve kahve çekirdeği gibi doğal malzemeler kullanılıyor. Adeta terapi gibi tüm dert tasayı unutturan bu etkinlik Ankara’da Yaşamkent’te sunuluyor ve her work shop eğitimi ortalama 2 saat sürüyor. İşte Doğal Mum Nasıl Yapılır?
Haberin Önemli Detayı ve Foto Haber İçin Diğer Sayfaya Geçiniz…
Doğal Mum Nasıl Yapılır?
Doğal Mum Nasıl Yapılır?
Doğal mum yapmak oldukça basit bir işlemdir. İşte evde doğal mum yapmak için adım adım bir rehber:
Doğal Mum Yapma Malzemeleri
Doğal mum balmumu (veya soya mumu gibi başka bir doğal mum)
Fitil
Isıya dayanıklı bir kap (örneğin, mason kavanoz)
Fitil merkezleyici veya bir çubuk (fitili düz tutmak için)
İsteğe bağlı olarak doğal esansiyel yağlar
Doğal Mum Nasıl Yapılır? İşte O Adımlar:
Balmumunu küçük parçalar halinde kesin veya rendeleyin. Bu, erime sürecini hızlandırır.
Bir tencerenin içine su dökün ve kaynatın. Isıya dayanıklı bir kaseyi su üzerine yerleştirin ve balmumu parçalarını içine koyun. Balmumu, su buharının ısısıyla yavaşça ve eşit bir şekilde erir. Bu bir benmari usulü eritme tekniğidir.
Balmumu tamamen eriyene kadar bekleyin. Eğer mumunuzun kokulu olmasını istiyorsanız, bu aşamada birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz.
Mum fitilini ısıya dayanıklı kabın dibine yerleştirin. Fitilin merkezde durmasını sağlamak için fitil merkezleyici veya çubuk kullanabilirsiniz.
Eritilmiş balmumunu dikkatlice kaba dökün. Bunu yaparken fitilin yerinden oynamamasına dikkat edin.
Mumun soğumasını ve katılaşmasını bekleyin. Bu birkaç saat sürebilir.
Mum tamamen katılaştıktan sonra fitili ideal uzunlukta kesin.
Artık ev yapımı doğal mumunuz hazır! Ayrıca, doğal boyalar veya bitkisel bazlı yağlar ekleyerek kendi özelleştirilmiş mumunuzu yaratma konusunda daha da yaratıcı olabilirsiniz.