Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan emeklilik şartları birçok kritere göre değişiklik gösterebilmektedir. Sigorta başlangıç tarihi, bağlı bulunulan sigorta kolu, prim ödemesi, sigortalılık süresi, cinsiyet ve daha pek çok kriter, kişinin ne zaman emekli olacağına ve ne kadar maaş alacağına etki etmektedir. Ek olarak ağır işlerde çalışan kişiler yıpranma payından yararlanarak erken emeklilik fırsatını yakalarlarken doğum yapan kadınlar ve askerlik görevini yerine getirmiş olan kişiler de borçlanma hakkından yararlanarak erken emekli olabilirler.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çok çeşitli kategoriler altında değerlendirdiği emeklilik işlemleri, milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilir. Birçok kişi yaşlılık dönemini erken bir zamanda garanti altına almak ister. Erken emeklilik hakkını farklı kriterler çerçevesinde tanımlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, ayrıca bazı hastalıkları bulunan kişilerin emeklilik tarihlerinin de öne çekilmesine imkan tanır. Peki, kimler hastalık sebebi ile erken emekli olabilir? Erken emekliliğin şartları nelerdir?
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
VERGİ İNDİRİMİ İLE ERKEN EMEKLİLİK MÜMKÜN!
Sosyal Güvenlik Kurumu bazı hastalık durumlarında erken emekliliğin yolunu açar. Şeker hastaları, astım hastaları ve farklı hastalık gruplarından olup çalışma gücünün belirli bir kısmını kaybetmiş olan kişiler, vergi indirimi ile erken emekli olabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışma gücünün yüzde 80’ini kaybedenleri birinci dereceden engelli, çalışma gücünün yüzde 60’ını kaybedenleri ikinci dereceden engelli ve çalışma gücünün yüzde 40’ını kaybedenleri üçüncü dereceden engelli olarak tanımlar. Bu oranlara bağlı olarak o kişilere vergi matrahında indirim tanımlanır.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
VERGİ İNDİRİMİ İLE ERKEN EMEKLİLİK ŞARTLARI
Vergi indirimi hakkı ile erken emekli olmak isteyen kişilerin sağlık durumlarının yanında farklı şartları da sağlamaları gerekir. O kişilerin sigorta giriş tarihlerinin 1 Ekim 2008 tarihinden önce olması, 15 yıllık sigortalılık süresini doldurmuş olmaları ve en az 3600 günlük prim ödemesini yapmış olmaları gerekmektedir.