Havaların ısınmasıyla birlikte artan sıcaklıklar terlemeleri de beraberinde getirmeye başladı. Ancak uzmanların sakıncalı gördüğü terleme olağan terlemeler değil. Terlemenin oldukça sağlıklı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, ter bezlerinin çalıştığının bir göstergesi olarak terlediğimizi söylüyor. Uzmanlar aynı zamanda terlemenin aşırısı için ise, ter bezlerinin gereğinden fazla çalıştığını, bunun da bir soruna işaret edebileceğini düşünüyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
Normalden fazla terleyen insanların belirli hastalıklara sahip olabileceğine dikkat çeken uzman isimler, bu terlemenin pek çok kişide meydana çıkabileceğini belirtiyor. Dönemsel olarak da gerçekleşebilecek olan aşırı terlemelerin hastalıklardan kaynaklanıyor olması halinde mutlaka bir uzmana görünmeyi öneren uzmanlar, bu terlemelerin kaynağının tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Peki aşırı terlemeler neden kaynaklanır? İşte aşırı terlemenin nedenleri…
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
AŞIRI TERLEME HASTALIKLARDAN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR
Yapılan araştırmalara göre nüfusun yüzde 1-3’ünde görülen aşırı terleme ya da bilimsel adıyla hiperhidroz, normalden çok daha fazla ter üretimine neden olan bir hastalık olarak tanımlanıyor. Bu noktada terlemenin genellikle eller, koltuk altları, yüz ve ayaklarda yoğun olacağını söyleyen uzmanlar, bunu yaşayan kişilerin; stres, anksiyete gibi psikolojik sorunlara da yakalanabileceğini belirtiyor. Aşırı terlemenin bir diğer nedeni olarak tiroid bezinin aşırı çalışmasına işaret eden uzmanlar, bu hastalık için tirotoksikoz adını kullanıyor. Bu gibi durumlarda; kilo kaybı, hızlı kalp atışı, sinirlilik ve titreme gibi semptomların da ortaya çıkabileceğini söyleyen uzmanlar, mutlaka bir doktor görüşü almayı öneriyor.
Foto Haber ve Resimleri Görmek İçin Diğer Sayfaya Geçiniz...
AŞIRI TERLEME DÖNEMSEL OLARAK ORTAYA ÇIKABİLİR
Belirli bir hastalık gibi aşırı terleme dönemsel olarak da görülebiliyor. Örneğin kadınlar arasında aşırı terlemenin yaygın bir nedeni olan menopoz, sadece bu dönemde hormonlarda yaşanan değişmeler ve bu değişimlerle birlikte gelen sıcak basmalar ile ortaya çıkıyor. Uzmanlar menopoz dönemlerinde terlemeye; uyku sorunları, ruh hali değişiklikleri ve cilt problemlerinin de eşlik edebileceğini söylüyor. Terleme ile birlikte gelen açlık hissi, halsizlik, baş dönmesi gibi belirtiler var ise, uzmanlar o zaman şeker hastalığının terlemeye neden olabileceğini belirtiyor. Göğüs ağrısı, nefes darlığı gibi diğer semptomlarla görülen terleme ise kalp hastalıklarına işaret ediyor.